Κόσμος

Στην Τουρκία «τσακώνονται» για ένα ντεκολτέ: «Ποινικό αδίκημα» λέει πολιτικός

«Οι γυναίκες εσάς θα ρωτήσουν τι θα φορέσουν;». Με αυτό τον… αποστομωτικό τίτλο η εφημερίδα Hurriyet της Τουρκίας θέλησε να πάρει θέση σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες για το ντεκολτέ γνωστής ηθοποιού.

Όλα ξεκίνησαν με τη βράβευση μιας Τουρκάλας ηθοποιού, της Μελίς Σεζέν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ και ο ανταποκριτής του στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Η Ζεζέν πριν από κάποιες μέρες εμφανίστηκε σε γκαλά με ένα φόρεμα το οποίο είχε ένα εντυπωσιακό και αποκαλυπτικό ντεκολτέ.

Ωστόσο, μέλος του κόμματος της Τουρκικής Δράσης, της κυβερνητικής συμμαχίας, Αχμέτ Τσακάρ, δεν έμεινε ευχαριστημένος με το ντεκολτέ της ηθοποιού και το σχολίασε λέγοντας ότι «το συγκεκριμένο ντεκολτέ είναι ποινικό αδίκημα. Δίχως να υπάρχει ανάγκη καταγγελίας. Διότι το ντεκολτέ είναι βαθύ, φαίνεται το στήθος και το δείχνει μέσα στην κοινωνία».  

Η άποψη του πολιτικού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την ίδια την ηθοποιό να απαντά μέσω Twitter λέγοντας ότι «θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή της…».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet στο πρωτοσέλιδό της φιλοξένησε τίτλο με άρθρο: «Οι γυναίκες εσάς θα ρωτήσουν για το τι θα φορέσουν;».

Η Νεβσίν Μεννγκιού, δημοσιογράφος, σχολίασε τις δηλώσεις Τσακάρ επισημαίνοντας ότι «μας λέει δηλαδή πως είναι ποινικό αδίκημα και το ντεκολτέ! Να συλληφθεί κι αυτή; Επειδή φόρεσε ένα αποκαλυπτικό φόρεμα. Η χώρα αυτή έχει αποκτήσει μανία με τις συλλήψεις. Υπάρχει άλλη χώρα της δυτικής κοινωνίας που φοβάται τόσο πολύ το γυναικείο στήθος;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1