Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Στην Τουρκία ο Τουσκ λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα βρεθεί στην Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουρκ, στο πλαίσιο της περιοδείας του πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό. Πρώτος σταθμός θα είναι η Βιέννη, την ώρα που η Αυστρία έχει μπει στο… μάτι της Ε.Ε. εξαιτίας της πολιτικής της υπέρ των κλειστών συνόρων.

Ο Τουσκ αναμένεται να συναντήσει την Πέμπτη στην Άγκυρα τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και την επομένη στην Κωνσταντινούπολη τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλα αυτά μερικές ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που έχει συγκληθεί για τις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και στην οποία θα συμμετάσχει επίσης η Τουρκία.

Προτού μεταβεί στην Τουρκία, το πρόγραμμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνει επίσκεψη σήμερα Τρίτη (01.03.2016), εκτός από τη Βιέννη, στη Λιουμπλιάνα, αύριο Τετάρτη (02.03.2016) στο Ζάγκρεμπ και στα Σκόπια και το πρωί της Πέμπτης την Ελλάδα.

Η επίσκεψη στις χώρες που βρίσκονται κυρίως πάνω στη μεταναστευτική διαδρομή των Βαλκανίων αποσκοπεί “στη συνέχιση της οικοδόμησης μιας ευρωπαϊκής ομοφωνίας για τον τρόπο διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης και στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής με την Τουρκία στις 7 Μαρτίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Μαρτίου”, είχε δηλώσει ο Τουσκ την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε