Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Στηρίζει Μέρκελ ο Μπρίνκχάους – Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η αντιπολίτευση

Στηρίζει Μέρκελ ο Μπρίνκχάους – Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η αντιπολίτευση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης, Ραλφ Μπρίνκχάους, δήλωσε μετά την εκλογή του πως στηρίζει απόλυτα την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Μπρίνκχάους σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους στις φήμες που μιλούν για “ανταρσία” κατά της Μέρκελ, τόνισε πως προσβλέπει σε μια στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη με την καγκελάριο και πως “ανάμεσά μας δεν χωράει ούτε καν ένα φύλλο χαρτιού».

Οι δηλώσεις του αυτές πάντως δεν πείθουν τους πολιτικούς αντιπάλους της Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι κάνουν λόγο για “αρχή του τέλος” για τη γερμανίδα καγκελάριο και τον κυβερνητικό σχηματισμό ,μετά την αποτυχία του Φόλκερ Κάουντερ να επανεκλέγει επικεφαλής της κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Μάλιστα οι Φιλελεύθεροι και η Αριστερά ζητούν από την Άνγκελα Μέρκελ να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο πρώην αρχικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε πως συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και προτρέπει την αντιπολίτευση να μην δημιουργεί προβλήματα στην διακυβέρνηση της χώρας.

Όσον αφορά τον Τύπο, η εφημερίδα «Die Welt» κάνει λόγο για «σεισμό» στους κόλπους της Χριστιανικής Ένωσης, ενώ για «εντυπωσιακή απώλεια εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της κυρίας Μέρκελ» μιλάει το περιοδικό «Der Spiegel». «Η Μέρκελ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά σαν να μην συνέβη τίποτα», γράφει η «Sueddeutsche Zeitung» και αναφέρει ότι τώρα η Καγκελάριος θα πρέπει να σκεφτεί το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης. «Η απροσδόκητη νίκη του Ραλφ Μπρίνκχάους δείχνει ότι έρχεται το τέλος», εκτιμά η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και σημειώνει ότι ούτε η ίδια αλλά ούτε ο κ. Κάουντερ είχαν αντιληφθεί πόσο μεγάλη ήταν η δυσαρέσκεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις