Σάββατο, 20 Απρ.
16oC Αθήνα

Στις 13 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο Ερντογάν

Τραμπ - Ερντογάν

Το ανακοίνωσε μέσω Twitter – φυσικά- ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, πλέκοντας το εγκώμιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες απειλούσε να “αφανίσει” την Τουρκία “αν ξεπεράσει τα όρια”, σήμερα όμως ο “πάνσοφος” κατά δήλωσή του Τραμπ έσπευσε να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι στις 13 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί τον Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Όμως ο Τραμπ έσπευσε να πλέξει και το εγκώμιο της Τουρκίας και του Ερντογάν, προφανώς για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλούν οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του σχετικά με την Τουρκία και την Συρία.

“Πολλοί ξεχνούν βολικά ότι η Τουρκία είναι εμπορικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πραγματικότητα κατασκευάζουν τον ατσάλινο σκελετό για τα αεροσκάφη μας F-35”, αναφέρει ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως με απόφαση του Τραμπ η Τουρκία έχει “εκδιωχθεί” από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35 όταν ο Ερντογάν προμηθεύτηκε από τη Ρωσία τους πυραύλους S-400, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν το tweet του Αμερικανού Προέδρου συνιστά -άλλη μία- αλλαγή στάσης απέναντι στην Άγκυρα.

Και συνεχίζει ο Τραμπ αναφερόμενος στους Τούρκους και τον Ερντογάν: “Ήταν επίσης καλοί στη συνεργασία, βοηθώντας με να σώσουμε πολλές ζωές στο Ιντλίμπ και στην επιστροφή, σε καλή κατάσταση υγείας, τοy πάστορα Μπράνσον, που του απέμεναν ακόμη πολλά χρόνια στη φυλακή. Επίσης θυμηθείτε πως η Τουρκία είναι σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ. Έρχεται (σσ ο Ερντογάν) στις ΗΠΑ ως προσκεκλημένος μου στις 13 Νοεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις