Κόσμος

Στις Βρυξέλλες για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ο Ερντογάν

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ θα έχει την προσεχή Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες από τα μέσα του 2009 κι αναμένεται να επικεντρωθεί στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών- βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Τουρκία δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις – πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διπλωματικής απραξίας από τότε που ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις το 2005.

Η Τουρκία συνολικά έχει ανοίξει λιγότερα από τα μισά κεφάλαια στα οποία αναφέρονται οι διαπραγματεύσεις.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είναι πιθανό να επιβραδυνθούν ακόμη περισσότερο λόγω της διεξαγωγής κοινοβουλευτικών εκλογών στην Τουρκία στις 12 Ιουνίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Οι ΗΠΑ «αντέγραψαν» τακτικές του Ιράν – Γιγαντιαία επιχείρηση με 116 τάνκερ για μεταφορά 90 εκατ. βαρελιών πετρελαίου
Η μεταφορά γινόταν με ship-to-ship transfer, όπου πλοία συναντιούνταν κοντά στα Στενά του Ορμούζ - Τα σκάφη κινούνταν με κλειστούς αναμεταδότες, χαμηλό φωτισμό και αποστάσεις για αποφυγή εντοπισμού
Δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ