Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στιβ Άιρβιν και 3 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον άνθρωπο – θρύλο

Στιβ Άιρβιν και 3 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον άνθρωπο – θρύλο

Στιβ Άιρβιν – Steve Irwin, ο άνθρωπος – θρύλος, που έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων».

Ο Στιβ Άιρβιν (Steve Irwin) γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1962 και πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου 2006. Ο Στιβ Άιρβιν (Steve Irwin) ήταν Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης. Έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ που πρόβαλε στο «Animal Planet».

Γύρισε 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων».

Γνωστός ως «Κροκοδειλάκιας», o Στιβ Άιρβιν ήταν ο ίδιος πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως.

Ο Στιβ Άιρβιν (Steve Irwin) αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα. Πριν από λίγα χρόνια, πάντως, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιό του, μόλις δυο μηνών.

Συμμετείχε μάλιστα και στις ταινίες «Ντόκτορ Ντουλίτλ 2» (2001), «Happy Feet» (2006).

Ο Στιβ Άιρβιν σκοτώθηκε ενώ γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας. Ενώ κολυμπούσε πάνω από ένα σαλάχι, το ζώο αναπάντεχα τίναξε την ουρά του και τον χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά.

Ήταν γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων» και από ντοκιμαντέρ που πρόβαλε το «Animal Planet». Είχε γυρίσει συνολικά 46 ντοκιμαντέρ και 20 επεισόδια της σειράς «Ημερολόγιο ενός κυνηγού κροκοδείλων». Το 2001 εμφανίστηκε μαζί με τον Εντυ Μέρφυ, στην ταινία «Ντόκτορ Ντουλίτλ 2».0

Στην επίσημη ιστοσελίδα του crocodilehunter.com, ο Στιβ Άιρβιν είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο περιγράφει ακριβώς πώς πιάνεται σωστά και σίγουρα ένας κροκόδειλος. Όπως γράφει, η πιο επιτυχημένη αποστολή παγίδευσης κροκοδείλων που έκανε ήταν στη Γουέιπα τον Αύγουστο του 2004, όταν έπιασε 33 ενήλικες Κροκόδειλους αλμυρού νερού σε 14 ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις