Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο γραφείο γερουσιαστή των Δημοκρατικών “τρύπωσε” ο κορονοϊός

Στο γραφείο γερουσιαστή των Δημοκρατικών “τρύπωσε” ο κορονοϊός
Reuters (αρχείο)

Συναγερμός στο γραφείο της Δημοκρατικής γερουσιαστού των ΗΠΑ Μαρία Κάντγουελ, καθώς έκανε την “εμφάνισή” του ο κορονοϊός ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης (12.03.2020) ώρα Ελλάδος οι υπηρεσίες της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κορονοϊός προσέβαλε μέλος του προσωπικού της γερουσιαστού. 

Το πρόσωπο αυτό έχει τεθεί σε απομόνωση από τη στιγμή που παρουσίασε συμπτώματα και δεν ήρθε σε επαφή ούτε με την Μαρία Κάντγουελ ούτε με άλλα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ από τη στιγμή που μολύνθηκε, αναφέρει δελτίο Τύπου.

Η Κάντγουελ κλείνει το γραφείο της στην Ουάσινγκτον τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα και το προσωπικό της θα εργάζεται εξ αποστάσεως. Προέτρεψε μάλιστα να υποβληθούν σε εξετάσεις και άλλοι βοηθοί της.

Η Κάντγουελ εκλέγεται στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται σκληρά από την επιδημία στις ΗΠΑ.

Σε αυτήν καταγράφονται πάνω από το ένα τέταρτο των κρουσμάτων και οι 24 από τους 32 θανάτους στις ΗΠΑ.

Από την περασμένη Κυριακή (08.03.2020) ως χθες Τετάρτη (11.03.2020), τουλάχιστον επτά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ανακοίνωσαν πως τίθενται σε απομόνωση ή κλείνουν τα γραφεία τους διότι τα ίδια ή συνεργάτες τους ήλθαν σε επαφή με φορείς του ιού SARS-CoV-2.

Το αμερικανικό Κογκρέσο επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη (11.03.2020) ότι η επιδημία οδήγησε στην απόφαση να ανασταλούν οι επισκέψεις πολιτών και τουριστών μέχρι τα τέλη του Μαρτίου τουλάχιστον.

Ωστόσο, η έδρα των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου θα παραμείνει ανοικτή καθώς οι εργασίες του Κογκρέσου δεν έχουν ανασταλεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις