Κόσμος

Στο “σφυρί” η θρυλική γκαρνταρόμπα της Κλαούντια Καρντινάλε

Η Κλαούντια Καρντινάλε βγάζει «στο σφυρί» ένα μέρος της γκαρνταρόμπας της, μεταξύ άλλων φορέματα που είχε επιλέξει για τους ρόλους της σε ταινίες, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αν και την ξέρουμε την Καρντινάλε ως είδωλο του γκλάμουρ την δεκαετία του 1960 και ως διεθνή αστέρα στα πιο σπουδαία κινηματογραφικά φεστιβάλ, τη γνωρίζουμε λιγότερο ως γνώστρια της μόδας. Αυτός ακριβώς ο μυστικός κήπος μας αποκαλύπτεται σήμερα» υπογραμμίζει ο οίκος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι προσφορές θα καταγραφούν αποκλειστικά στον ιστότοπο του Sotheby’s το διάστημα 28ης Ιουνίου-9ης Ιουλίου. Τα 130 αντικείμενα, φορέματα, ταγιέρ και μαντό, για κάθε εμφάνιση της ημέρας και της νύχτας, θα εκτεθούν στο πλαίσιο μιας έκθεσης με δωρεάν είσοδο από τη 2α έως την 4η Ιουλίου, στον οίκο Sotheby’s, στο Παρίσι.

«Αυτά τα εκθέματα αποτελούν φόρο τιμής στην ιταλική μόδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, μια εποχή όπου το Παρίσι δεν είχε πλέον το μονοπώλιο του στυλ και οι Ιταλοί σχεδιαστές μόδας είχαν αρχίσει να παγιώνονται» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών.

Μαζί με τις μεγάλες φίρμες Emilio Schuberth, Roberto Capucci, Irene Galitzine, Barocco και Balestra, οι παριζιάνικος οίκος μόδας Nina Ricci θα ντύνει τακτικά την ηθοποιό Κλαούντια Καρντινάλε, ηλικίας 81 ετών, τη δεκαετία του 1960.

Ένα σύνολο της Irene Galitzine, που θυμίζει εκείνο που φόραγε η ηθοποιός το 1963 στον «Ροζ Πάνθηρα» του Μπλέικ Έντουαρντς εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 3.500 και 5.000 ευρώ. Η τιμή ενός φορέματος κοκτέιλ της Νίνα Ρίτσι, το οποίο φόραγε η Κλαούντια Καρντινάλε στην ταινία Ένας Υπέροχος Κερατάς του Αντόνιο Πιετραντζέλι (1964) θα μπορούσε να φθάσει τα 3500 ευρώ.

Επιπλέον, το δερμάτινο παλτό που φορούσε η Καρντινάλι στην ταινία Ένα μοναδικό Ζευγάρι του Φραντσέσκο Μασέλι (1968), με συμπρωταγωνιστή τον Ροκ Χάντσον, εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2000-3000 ευρώ, ενώ το μαγιό του οίκου Cole of California που φόραγε η πρωταγωνίστρια στην ταινία Χαμένη Ταξιαρχία του Μαρκ Ρόνσον με τον Αλέν Ντελόν, υπολογίζεται ότι θα πωληθεί στα 700 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο Επστάιν γκρεμίζει το brand Μπιλ Γκέιτς: Από «άγιος της τεχνολογίας» και σύμβολο της αμερικανικής φιλανθρωπίας, σε βαρίδι
Για χρόνια ένας ολόκληρος μηχανισμός φρόντιζε την δημόσια εικόνα του συνιδρυτή της Microsoft, σήμερα αυτή καταρρέει, επισημαίνει δημοσίευμα της WSJ
Μπιλ Γκέιτς
Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισράηλ – Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο
«Τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ»
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν «συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό»
Ο Τραμπ αρχικά δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά επικοινώνησε με τον Νετανιάχου και την Χεζμπολάχ που από κοινού συμφώνησαν να σταματήσουν οι επιθ΄σεις στον Λίβανο
Ντόναλντ Τραμπ