Κόσμος

Στο «σφυρί» το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο μπλε διαμάντι στον κόσμο – Θα «πιάσει» 48 εκατομμύρια δολάρια;

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο μπλε διαμάντι που πωλείται ποτέ σε δημοπρασία. Και είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη.

Το άνω των 15 καρατιών διαμάντι De Beers Cullinan Blue εξορύχθηκε το 2021 στο ορυχείο Cullinan στη Νότια Αφρική, μία από τις λίγες πηγές παγκοσμίως εξαιρετικά σπάνιων μπλε διαμαντιών. Θα πουληθεί σε μια δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s του Χονγκ Κονγκ φέτος τον Απρίλιο και η τιμή του υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 48 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αντιπρόεδρος του Sotheby’s Φρανκ Έβερετ δήλωσε πως η πολύτιμη πέτρα είναι εντυπωσιακή σε πολλά επίπεδα.

«Είναι σπάνια λόγω του μεγέθους της. Ξεπερνά τα 15 καράτια. Το χρώμα της είναι ζωηρό μπλε. Εσωτερικά είναι αψεγάδιαστη. Και πραγματικά μία από τις πιο σπάνιες πλευρές της είναι η κοπή της», εξήγησε.

«Πιστεύω ότι θα δούμε τεράστιο ενδιαφέρον για αυτήν την πέτρα, όταν τελικά βγει στο σφυρί», συμπλήρωσε.

«Η αγορά είναι πολύ δυνατή για τα κοσμήματα αυτή τη στιγμή, έχει υπάρξει δυνατή τα τελευταία χρόνια, όμως ένα από τα σθεναρότερα τμήματά της είναι τα χρωματιστά διαμάντια. Και ένα από τα δυνατότερα χρώματα είναι το μπλε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι
Ξέσπασε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους των «απαγορευμένων» μέσων που τον κάλυπταν στον ΟΗΕ: «Δεν θα έπρεπε να είστε εδώ»
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα δεχτεί πίσω στον Λευκό Οίκο τους δημοσιογράφους των τριών ΜΜΕ που απέκλεισε, αν ακυρωθεί η απόφασή του από τα δικαστήρια
Ντόναλντ Τραμπ