Κόσμος

Στο σφυρί βγάζει η Κατρίν Ντενέβ 300 σύνολα Yves Saint Laurent

Όταν πριν από περίπου 10 χρόνια ο σπουδαίος Yves Saint Laurent άφηνε τον μάταιο τούτο κόσμο η υπέρτατη μούσα του, η μεγάλη Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ ήταν συντετριμμένη στην κηδεία του. Τώρα, τα υπέροχα, πολυτελή σύνολα του Yves Saint Laurent από τη γκαρνταρόμπα της Κατρίν Ντενέβ δημοπρατούνται από τον οίκο Christie΄s στη Γαλλία στις αρχές του επόμενου έτους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η δημοπρασία μαρτυρεί τη φιλία δεκαετιών ανάμεσα στον μόδιστρο και την ηθοποιό – που ξεκίνησε όταν η Ντενέβ επέλεξε ένα μακρύ λευκό κρεπ φόρεμα με κόκκινες λεπτομέρειες του Yves Saint Laurent για τη συνάντησή της με τη βασίλισσα της Βρετανίας το 1965 – και συνέχισε σε όλη την καριέρα της να επιλέγει δημιουργίες του σχεδιαστή για μερικούς από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς ρόλους της, όπως στο «Belle de Jour» (Η Ωραία της Ημέρας).

«Ήμουν μόλις 20 ετών και είχα το προνόμιο να μου παρέχεται πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο της πολυτέλειας, να εκπαιδεύω το μάτι και το γούστο μου δίπλα του. Με έντυσε αρκετές φορές σε ταινίες και πιστεύω ότι η ταινία “Belle de Jour” οφείλει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας σε εκείνον. Τώρα, αποχωρίζομαι το σπίτι μου στη Νορμανδία όπου κράτησα αυτή τη γκαρνταρόμπα – όχι χωρίς θλίψη – αυτές είναι οι δημιουργίες ενός τόσο ταλαντούχου ανθρώπου που σχεδίασε ενδύματα για να ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τις γυναίκες » δήλωσε η ηθοποιός.

khdeiayvesdeneuve
Η Κατρίν Ντενέβ στην κηδεία του Yves Saint Laurent/EPA

Περίπου 300 κομμάτια υψηλής ραπτικής που αποτελούν τη συλλογή, φορέματα, κοστούμια και αξεσουάρ, θα πουληθούν στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, στις 24 Ιανουαρίου 2019.

Έχουμε την τιμή να έχουμε αναλάβει την πώληση της γκαρνταρόμπας της Κατρίν Ντενέβ, δήλωσε ο François de Ricqlès, πρόεδρος του Christie’s France. «Αυτή η δημοπρασία έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, μετά τη θρυλική δημοπρασία Yves Saint Laurent & Pierre Bergé στο Grand Palais πριν από δέκα χρόνια. Είναι ευχάριστο να προσφέρουμε αυτά τα κομμάτια τα οποία μαρτυρούν μια ιστορία αγάπης και μια φιλία ανάμεσα σε μια ταλαντούχο Γαλλίδα ηθοποιό και τον πιο επιφανή σχεδιαστή όλων των εποχών».

Ένα από τα είδη που θα δημοπρατηθούν είναι ένα κοντό με κέντημα φόρεμα του 1969, το οποίο φορούσε η Ντενέβ σε μια συνάντηση με τον σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η αξία του εκτιμάται στα 5.000 ευρώ. Επίσης θα πουληθεί ένα μακρύ μεταξωτό φόρεμα σε μπλε του παγωνιού από το φθινόπωρο του 1997, αξίας 2.000 – 3.000 ευρώ και ένα μαύρο μάλλινο σμόκιν, το οποίο επέλεξε η ηθοποιός να φορέσει στην εκδήλωση με αφορμή την 20η επέτειο του οίκου το 1982, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 1.500 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
5