Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Στο σούπερ μάρκετ με κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν αντί… μάσκας

Στο σούπερ μάρκετ με κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν αντί… μάσκας

Μια εικόνα αποκρουστική. Μια εικόνα που θυμίζει πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ. Η εικόνα ενός άνδρα με κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν σε σούπερ μάρκετ στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

Την περασμένη εβδομάδα, η κομητεία του Σαν Ντιέγκο με διάταγμά της έδωσε εντολή σε όλους τους κατοίκους να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή καταστήματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Και αντί μάσκας, ένας άνδρας θεώρησε καλύτερο να φορέσει την αποκρουστική, λευκή κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν για να πάει… να κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ.

Οι φωτογραφίες του έκαναν γρήγορα το γύρο των social media. Ένας πολίτης, ο Τίαμ Τέλεζ, που βρισκόταν στο ίδιο σούπερ μάρκετ με τον… οπαδό της Κου Κλουξ Κλαν, τον φωτογράφησε και ανέβασε τις φωτογραφίες Facebook. Τον ανέβασε και με και χωρίς την κουκούλα, χαρακτηρίζοντας τη σκηνή που έζησε «αηδιαστική».

Ο άνδρας αρνούνταν να βγάλει την κουκούλα όταν το απαίτησαν οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ. Το έκανε μόνο όταν έφτασε στο ταμείο.

Παρά το γεγονός πως υπήρξαν αντιδράσεις, η αστυνομία δεν κλήθηκε επί τόπου άμεσα.

Ωστόσο, αφού ανέβηκαν οι φωτογραφίες του στα social media και ακολούθησαν ακόμη περισσότερες αντιδράσεις, ο σερίφης του Σαν Ντιέγκο αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για τον άνδρα με την κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν.

«Έμεινα άναυδος καθώς είναι πάντα λυπηρό όταν οποιοδήποτε καταφεύγει στη χρήση ενός συμβόλου μίσους, ανεξαρτήτως του λόγου που επικαλείται», τόνισε στο ABC ο Τζον Μίντο, δήμαρχος της μικρής πόλης Σαντί, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, όπου και ψώνιζε ο άνδρας με την κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις