Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στο τραπέζι των G7 ο κορονοϊός – Θα πιέσουν τον ΠΟΥ για νέα στοιχεία

Στο τραπέζι των G7 ο κορονοϊός – Θα πιέσουν τον ΠΟΥ για νέα στοιχεία

Εντείνονται οι πιέσεις για την διερεύνηση της προέλευσης του κορονοϊού την ώρα που οι ΗΠΑ ζητούν από το Πεκίνο πλήρη διαφάνεια.

Το συγκεκριμένο θέμα πρόκειται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μπει στο «τραπέζι» των G7, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί  11-13 Ιουνίου στη Βρετανία.

Το Blommberg, συγκεκριμένα αναφέρει επικαλούμενο έγγραφο που διέρρευσε, ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Βρετανία και ΗΠΑ) αναμένεται να τεθούν υπέρ της εκ νέου άσκησης πίεσης για την πραγματοποίηση «διαφανούς» έρευνας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση του κορονοϊού.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα οι ηγέτες θα ζητήσουν πρόοδο στην έρευνα του ΠΟΥ, η οποία θα πρέπει να βασίζεται σε στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΟΥ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κορονοϊός προήλθε από κάποιο ζωο και μεταφέρθηκε στον άνθρωπο, ενώ την περίπτωση να έχει διαρρεύσει από το εργαστήριο της Γουχάν τη θεωρεί απίθανη.

Ωστόσο το συνέριο της διαρροής και του ατυχήματος από εργαστήριο έχει επανέλθει με τον Μπάιντεν να ζητά έρευνα για το θέμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις