Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Στοκχόλμη: Είχε απελαθεί και καταζητείτο ο “λάτρης” των τζιχαντιστών! Θλίψη για τα θύματα [pic]

Στοκχόλμη: Είχε απελαθεί και καταζητείτο ο “λάτρης” των τζιχαντιστών! Θλίψη για τα θύματα [pic]

Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί για την αιματηρή επίθεση στην Στοκχόλμη, είχε αιτηθεί άδεια παραμονής στη Σουηδία το 2014, ενώ είχε διαταχθεί η απέλασή του! Ήταν καταζητούμενος για το ζήτημα της απέλασης και είχε εκφράσει “συμπάθεια” για το Ισλαμικό Κράτος.

Η σουηδική αστυνομία ανακρίνει επτά υπόπτους για την επίθεση που έγινε την Παρασκευή με κλεμμένο φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, με συνέπεια το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αρχών.

Ένας 39χρονος από το Ουζμπεκιστάν έχει συλληφθεί ως ο βασικός ύποπτος που οδηγούσε το φορτηγό. Ο άντρας αυτός ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφάλειας της Σουηδίας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκάθαρους δεσμούς με ύποπτες για τρομοκρατική δράση, ομάδες.

Οι αστυνομικές αρχές στη Σουηδία ανακοίνωσαν επίσης πως έχουν συλλάβει και δεύτερο ύποπτο για την επίθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας (DN), ενώ το δικαστήριο έχει ορίσει δημόσιο κατήγορο.

Από την επίθεση με το φορτηγό, τραυματίστηκαν άλλοι 15 άνθρωποι, καθώς αυτό έπεσε πάνω στους πεζούς που βρίσκονταν σε πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης, για να εισβάλλει στη συνέχεια, σε εμπορικό κατάστημα στο οποίο ξέσπασε φωτιά.

Σουηδός αξιωματούχος, δήλωσε ότι η αναγνώριση των θυμάτων έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για δύο Σουηδούς, έναν Βρετανό και μία γυναίκα από το Βέλγο.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως ένα από τα θύματα ήταν και η 12χρονη Ebba Akerlund, η οποία σχόλασε και πήγαινε να βρει τη μαμά της… αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε… Διαβάστε εδώ αναλυτικά την τραγική ιστορία της

Δυστυχώς χάσαμε μια συμπατριώτισσά μας στην επίθεση στη Στοκχόλμη“, έγραψε ο Ντιντιέ Ρέιντερς στο Twitter, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο της γυναίκας από το Βέλγιο και εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του θύματος. “Χρειάστηκαν 48 ώρες για να αναγνωριστεί επίσημα το θύμα από τις σουηδικές αρχές. Λάβαμε την επιβεβαίωση σήμερα το πρωί”, διευκρίνισε ο υπουργός μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Belga.

“Επτά άνθρωποι ανακρίνονται για τα γεγονότα,” δήλωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων στη δημόσια τηλεόραση SVT, καθώς έγινε αρκετές αστυνομικές επιχειρήσεις σε διευθύνσεις γύρω από τη Στοκχόλμη κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματικός αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις αυτές της αστυνομίας, αλλά τόνισε ότι “υπάρχει ισχυρό αποδεικτικό υλικό” ότι ο άντρας από το Ουζμπεκιστάν που κρατείται, ήταν ο οδηγός του φορτηγού. Ο συλληφθείς φαίνεται να έδρασε μόνος του, χωρίς οι αστυνομικές αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι υπάρχουν συνεργοί του. 

Η αστυνομία στη Σουηδία έχει λάβει περίπου 500 καταθέσεις αναφορικά με την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε