Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στόλτενμπεργκ: Αυτά συζήτησε με τον Ερντογάν μια μέρα πριν την συνάντηση με Μητσοτάκη!

Στόλτενμπεργκ

Συνάντηση με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε στην Άγκυρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο».

Ειδικότερα, ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής συμμαχίας έγραψε στο τουίτερ: «Καλή συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα για σειρά θεμάτων ασφαλείας. Συζητήσαμε για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο. Σταθερή μου ελπίδα είναι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει χώρο για διπλωματικές προσπάθειες».

Δείτε την ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ

 

Υπενθυμίζουμε εδώ πως την Ελλάδα επισκέπτεται την Τρίτη 6/10/2020 ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μία ημέρα μετά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Τουρκία.

Click4more: Τσαβούσογλου ενώπιον Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα έστειλε πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας

Ο Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί στις 10:30 π.μ. με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρι Μαξίμου, με τη συμφωνία για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας να είναι πρόσφατη.

Μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Νωρίτερα ο κ. Στόλτενμπεργκ θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Υπουργός Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις