Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στον πύργο Έλμαου στους πρόποδες των ‘Αλπεων θα γίνει η σύνοδος κορυφής της G7

Στον πύργο Έλμαου στους πρόποδες των ‘Αλπεων θα γίνει η σύνοδος κορυφής της G7

Η σύνοδος κορυφής των ηγετών της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομικών του πλανήτη, της οποίας θα προεδρεύσει το 2022 η Γερμανία, θα γίνει από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου στον πύργο ‘Ελμαου, στις βαυαρικές Άλπεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βερολίνο.

“Ο πύργος ‘Ελμαου ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή και την ασφάλεια” γι αυτού του είδους τις διεθνείς συναντήσεις, υπογράμμισε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Το πεντάστερο συγκρότημα που βρίσκεται στη νότια Γερμανία είχε υποδεχθεί το 2015 την ετήσια σύνοδο κορυφής των επτά μεγάλων δυνάμεων υπό την προεδρία τότε της πρώην καγκελάριου ‘Αγγελα Μέρκελ.

Τώρα, ο διάδοχός της ‘Ολαφ Σολτς θα υποδεχθεί τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τη Βρετανία.

Κατά τη σύνοδο του 2015, η Μέρκελ είχε πάει τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μια βουκολική εκδρομή σε ένα χωριό, του οποίου οι κάτοικοι είχαν ντυθεί με τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές.

Μια φωτογραφία της ‘Αγγελα Μέρκελ, με ορθάνοιχτη αγκαλιά, απέναντι σε έναν Μπαράκ Ομπάμα καθισμένο χαλαρά σε ένα παγκάκι, με φόντο τις κορυφές των ‘Αλπεων πνιγμένες μέσα στην ομίχλη, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η Γερμανία θα αναλάβει την προεδρία της G7 από την 1η Ιανουαρίου. Διαδέχεται τη Βρετανία, η οποία είχε καλέσει τους ηγέτες για την ετήσια σύνοδο κορυφής του περασμένου Ιουνίου στο Κάρμπις Μπέι, ένα μικρό παραθαλάσσιο θέρετρο της Κορνουάλης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις