Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Στόρμι Ντάνιελς ξεμπροστιάζει και τον Μάικλ Κόεν – «Πήρε 500.000 δολάρια από Ρώσο μεγιστάνα»

Τραμπ Στόρμι Ντάνιελς Μάικλ Κόεν

Ο δικηγόρος της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία λέει πως έλαβε 130.000 δολάρια από τον επί χρόνια προσωπικό δικηγόρο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάικλ Κόεν, για να σιωπήσει όσον αφορά μια σεξουαλική συνεύρεση που διατείνεται πως είχαν με τον μεγιστάνα το 2006, υποστήριξε την Τρίτη πως ο Κόεν είχε πάρει 500.000 δολάρια από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Βίκτορ Βέξελμπεργκ αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter και σε ένα υπόμνημα που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ο Μάικλ Αβενάτι, ο δικηγόρος της Ντάνιελς, ανέφερε πως μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Βέξελμπεργκ, ρώσο επιχειρηματία γεννημένο στην Ουκρανία που έχει σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έστειλε τα χρήματα στον Κόεν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή άμεσα. Δεν είναι σαφές το πώς ο Αβενάτι μπορεί να έχει πληροφόρηση για οποιαδήποτε πληρωμή μπορεί να έγινε από τον Βέξελμπεργκ στον Κόεν. Ούτε ο Κόεν, ούτε ο Αβενάτι απάντησαν αμέσως όταν το Reuters τους ζήτησε να σχολιάσουν.

Κατά το έγγραφο του Αβενάτι, ο Βέξελμπεργκ κι ένας ξάδελφός του, ο Άντριου Ιντράτερ, μετέφεραν οκτώ φορές χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Κόεν μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου του 2017, μέσω μιας εταιρίας με επωνυμία Columbus Nova, με το σύνολο του ποσού που έλαβε ο δικηγόρος να ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο δολάρια.

Η Columbus Nova είναι επενδυτική εταιρεία στις ΗΠΑ, θυγατρική του Renova Group, ενός επιχειρηματικού ομίλου που ελέγχει ο Βέξελμπεργκ.

Τον περασμένο μήνα, επιβλήθηκαν τόσο στον Βέξελμπεργκ όσο και στη Renova κυρώσεις διότι φέρονται να προσπάθησαν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές του 2016 και να επιδόθηκαν επίσης και σε άλλες φερόμενες «κακόβουλες δραστηριότητες». Δεν ήταν διαθέσιμοι ο Βέξελμπεργκ ούτε ο Ιντράτερ για σχόλια.

Η εφημερίδα The New York Times έγραψε την περασμένη εβδομάδα πως νωρίτερα φέτος, ο Βέξελμπεργκ ανακρίθηκε από πράκτορες που εργάζονται για την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, εντός των ορίων της έρευνας για τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016.

Αποκαλύψεις για πληρωμές και από Novartis

Ο Αβενάτι διατείνται ότι ανακάλυψε επίσης τέσσερις πληρωμές ύψους σχεδόν 100.000 δολαρίων έκαστη από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis στην Essential Consultants, την εταιρεία που σύστησε ο Κόεν ως βιτρίνα για την πληρωμή στη Ντάνιελς.

Η Νοβάρτις δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο.

Η AT&T επιβεβαίωσε ότι έκανε μια άλλη σειρά πληρωμών στον Κόεν που αποκάλυψε ο Αβενάτι, ο οποίος ανέφερε πως ο αμερικανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών μετέφερε τέσσερις φορές χρήματα, κάθε φορά 50.000 δολάρια, στην Essential Consultants. Η AT&T εξήγησε πως οι πληρωμές έγιναν στις αρχές του 2017 στο πλαίσιο προσπαθειών της εταιρείας να διαμορφώσει μια εικόνα για τη λειτουργία «της νέας κυβέρνησης», πάντως η εταιρεία του Κόεν «δεν έκανε νομική δουλειά η lobbying για εμάς» και η σύμβαση των δύο μερών «τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις