Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Στρασβούργο – Brexit: Το Ευρωκοινοβούλιο βάζει στο μικροσκόπιο τη συμφωνία με το Λονδίνο

Brexit
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην υπόθεση του Brexit και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο.

Σε συνέχεια της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία αποχώρησης (Brexit), οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν τις συνέπειές της σε συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τη ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προειδοποίησε σήμερα ότι το Brexit θα μπορούσε να χαθεί εάν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία αποχώρησης, που διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο αργότερα σήμερα.

«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε η συμφωνία θα μπορούσε να χαθεί» σημείωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

Μια παράταση στην περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit θα μπορούσε να δώσει τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε ακόμη η Τερέζα Μέι.

Ο Βρετανός γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ δήλωσε σήμερα ότι η αναθεωρημένη συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρέχει στη Βρετανία τα νόμιμα μέσα για να αποχωρήσει μονομερώς από τη λεγόμενη ρύθμιση του backstop στην περίπτωση που προκύψουν “δυσεπίλυτες διαφορές”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις