Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Στρασβούργο: Τρομαγμένοι πολίτες κρύφτηκαν όπου μπορούσαν [pics]

στρασβούργο
Φωτογραφία Reuters

Έζησαν τον τρόμο στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης (11.12.2018) αλλά ήταν από τους «τυχερούς» που γλίτωσαν. Οι εικόνες με τρομαγμένο κόσμο να κρύβεται σε εστιατόρια της πόλης κάνουν το γύρο του κόσμου.

Άλλοι κρύφτηκαν στα εστιατόρια όπου βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης στο Στρασβούργο για να δειπνήσουν. Άλλοι σε πολυκαταστήματα, όπως η Galeries Lafayette. Όλοι τους περίμεναν με αγωνία να τους δώσει την άδεια η αστυνομία για να φύγουν.

 

Άλλοι καθισμένοι στο πάτωμα, άλλοι σε καρέκλες, άλλοι όρθιοι, παρακολουθούσαν τις εξελίξεις τρομοκρατημένοι. Με τα κινητά στα χέρια, ενημερώνονταν για ό,τι συνέβαινε. Μιλούσαν με τους δικούς τους για να τους ενημερώσουν πως είναι καλά. Ή ανέβασαν τις φωτογραφίες στα social media για να καθησυχάσουν τους αγαπημένους τους ότι δεν κινδύνευαν, ότι δεν είχαν τραυματιστεί από τα πυρά του 29χρονου που σκόρπισε θάνατο και πανικό στο κέντρο του Στρασβούργου.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Όπως και η μαρτυρία ενός νεαρού στην Parisien. Ήταν περίπου 20:00 το βράδυ της Τρίτης όταν ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ άρχισε να πυροβολεί στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο. Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Ο άνδρας βρισκόταν με φίλους του σε ιταλικό εστιατόριο στο Στρασβούργο. Δεν κοίταξε το ρολόι του αλλά όπως είπε στην εφημερίδα πρέπει να βρισκόταν ήδη περίπου μια ώρα στο εστιατόριο όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

«Μαζί με συναδέλφους βρισκόμασταν στην ​​Place Gutenberg και ψάχναμε ένα μέρος για να δειπνήσουμε», τόνισε ο 32χρονος άνδρας. Ενώ βρίσκονταν στο εστιατόριο, είδαν την αστυνομία να φτάνει στο σημείο.

«Μας ζήτησαν να μείνουμε μέσα, να συγκεντρωθούμε στο πίσω μέρος του εστιατορίου και να κλείσουμε τα φώτα», είπε. Εκτίμησε πως τη στιγμή εκείνη στο εστιατόριο βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

«Κοιτούσαμε στο twitter, αλλά δεν ξέραμε ακριβώς τι είχε συμβεί. Κάποιοι μιλούσαν για επίθεση», είπε.

Με πληροφορίες από leparisien.fr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις