Κόσμος

Στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ χτυπήθηκε από ρουκέτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ χτυπήθηκε από ρουκέτες.

Κατά της βάσης εκτοξεύτηκαν 8 ρουκέτες. Οι δύο από τις ρουκέτες έπεσαν έπεσαν μέσα στην στρατιωτική εγκατάσταση της Τουρκίας στο Ιράκ.

Αυτό ανακοίνωσε η Αντιτρομοκρατική Ομάδα, ένα σώμα ασφαλείας στην αυτόνομη κουρδική περιφέρεια του Ιράκ, χωρίς πάντως, να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ένας ιρακινός εργολάβος τραυματίστηκε στη βάση της Τουρκίας, δήλωσε πηγή στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη βάση Ζιλκάν, που φιλοξενεί τουρκικά στρατεύματα στην επαρχία Νινευή του βόρειου Ιράκ.

Η Τουρκία πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες επιχειρήσεις στο Ιράκ εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει βάσεις στην περιοχή. Η εν λόγω οργάνωση έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα ή ζημιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στις Μαλδίβες: Πυκνώνει το μυστήριο καθώς ο εκπαιδευτής βρέθηκε μακριά από τους άλλους 4 δύτες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο
Η σορός του Τζιανλούκα Μπενεντέτι, ανασύρθηκε την Παρασκευή (15.05.2026) κοντά στην είσοδο της σπηλιάς Thinwana Kandu, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις δύτες εντοπίστηκαν σήμερα (18.05.2026), όταν τρεις επίλεκτοι Φινλανδοί δύτες κατάφεραν να φτάσουν στο εσωτερικό της
Επιχείρηση δυτών στις Μαλδίβες