Κόσμος

Στρος Καν: Συμμετείχα “μόνο” σε 12 όργια – Δεν ήξερα ότι ήταν πόρνες

“Δεν διέπραξα ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα” είπε κατά την πρώτη ημέρα της απολογίας του ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για εξώθηση σε πορνεία επτά γυναικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ισχυρίστηκε ότι έβλεπε σήμερα για πρώτη φορά τους Ρενέ Κοιφέρ και τον Ντομινίκ Αλντερβάιρελντ (γνωστό ως “Ντοντό ο Νταβατζής”) και παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε όργια, αλλά ήταν “μόνο τέσσερα το χρόνο”, δηλαδή συνολικά 12 την περίοδο 2009-2011.

Επιπλέον, τόνισε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε πως οι γυναίκες που συμεμτείχαν στα ροζ πάρτι ήταν ιερόδουλες.

“Νιώθω αποτροπιασμό για την πρακτική που συνιστά να χρησιμοποιούνται ιερόδουλες” τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου της Λιλ. “Αυτό δε με ικανοποιεί, διότι μου αρέσει αυτό που συνιστά ένα πάρτι από μόνο του”.

“Όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα στο να έχει προσωπική ζωή” τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το πώς εκείνος ορίζει τα “ροζ πάρτι” στα οποία συμμετείχε, ο Στρος Καν εξήγησε ότι “επρόκειτο για βραδιές όπου ζευγάρια, μόνοι άνδρες ή μόνες γυναίκες συναντιούνταν για την ευχαρίστηση της ερωτικής συνεύρεσης, όχι για συναισθηματικούς λόγους”. “Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διοργανωτή των συγκεντρώσεων αυτών”, προσέθεσε ο ίδιος.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ έσπευσε να διαψεύσει  ότι γνώριζε τους διοργανωτές των πάρτι οργίων στο ξενοδοχείο Κάρλτον αλλά και σε ξενοδοχεία των ΗΠΑ και του Βελγίου, όπου συμμετείχε και ο ίδιος. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ, που κάθεται ξανά στο εδώλιο με την κατηγορία της εξώθησης σε πορνεία, αυτή τη φορά για την “υπόθεση Κάρλτον”, ερωτηθείς από τον δικαστή αν έχει αλλάξει γνώμη για τα όσα υποστηρίζει εξ αρχής, απάντησε “όχι”.

Πάντως, αν ο Στρος Καν κριθεί ένοχος, τότε μπορεί  να του επιβληθούν έως και δέκα χρόνια φυλάκισης αλλά και πρόστιμο αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται πως η απολογία του αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.  

Μια ενάγουσα, πρώην ιερόδουλη, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δε μίλησε ποτέ «για χρήματα», «για χρέωση ή ο,τιδήποτε άλλο» με τον DSK κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που πέρασαν μαζί σε ξενοδοχείο του Παρισιού.

Η ίδια υποστήριξε ότι την είχε προειδοποιήσει για τον εξέχοντα πελάτη της ένας επιχειρηματίας που θαύμαζε τον Στρος-Καν, ο Νταβίντ Ροκέτ, την οποία είχε προσλάβει έπειτα από μία συνάντηση για να «δει» εάν εκείνη θα μπορούσε να «ταιριάξει με αυτόν τον κύριο».

Η φωνή της έσπασε όταν, προσπαθώντας να αφηγηθεί τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, αναφέρθηκε σε μια «βίαιη, αλλά συναινετική» επαφή με τον «DSK».

«Το χαμόγελό του με έχει σημαδέψει από την αρχή έως το τέλος. Είχε τον αέρα της ικανοποίησης για ό,τι έκανε» σημείωσε η νεαρή γυναίκα.

ΠΗΓΗ: GUARDIAN

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Bloomberg και Washington Post «αναλύουν» την ομιλία στην Πνύκα – Οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο Τραμπ και το MAGA
Επιχείρησε να εντάξει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ευρύτερη αφήγηση για τη δυτική παράδοση, την εθνική φιλοδοξία και την αναγέννηση
Μάρκο Ρούμπιο
Γκέχαρντ Σρέντερ: Από καγκελάριος, μέλος ρωσικής αλυσίδας σουπερμάρκετ – Η υποδοχή με χειροκροτήματα
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέπτυξε στενή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, ενώ αργότερα εργάστηκε για ρωσικές κρατικές εταιρείες
Γερμανία
Φρενίτιδα στα social media για την ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο με φόντο την Ακρόπολη – Τη μετέδωσαν live BBC και Fox News
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, έκανε και τον γύρο των social media, με εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλον Μασκ να την αναπαράγουν
Μάρκο Ρούμπιο
Κρίστα Πάικ: Οι δικηγόροι της ζητούν να ελεγχθούν ο εξοπλισμός και οι σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα εκτέλεσής της
Τις σύριγγες και τυχόν υπολείμματα φαρμάκων αλλά και εν γένει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ ζητούν οι δικηγόροι της
Κρίστι Πάικ