Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σχεδίαζαν επίθεση στον πρώην Γερμανό πρόεδρο! Νέα σύλληψη για την ακροδεξιά συνωμοσία!

Σχεδίαζαν επίθεση στον πρώην Γερμανό πρόεδρο! Νέα σύλληψη για την ακροδεξιά συνωμοσία!

Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας ήταν ανάμεσα στους στόχους του ακροδεξιού στρατιωτικού και των συνεργών του, που ήθελαν να κάνουν επιθέσεις για να τις “φορτώσουν” σε μετανάστες! Νέα σύλληψη για την ακροδεξιά συνωμοσία που έχει σοκάρει τη Γερμανία.

Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται και τρίτος ύποπτος για συμμετοχή στο σχέδιο αξιωματικού του στρατού να κάνει επίθεση, πιθανόν κατά αριστερών πολιτικών που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, εκτός από τον στρατιωτικό, έχει συλληφθεί και ένας φοιτητής.

Τη σύλληψη του τρίτου υπόπτου ανακοίνωσε την Τρίτη (09.05.2017) το γραφείο της ομοσπονδιακός εισαγγελίας. Ο συλληφθείς κατονομάζεται ως Μαξιμίλιαν Τ., ένας 27χρονος Γερμανός πολίτης.

«Για τον κατηγορούμενο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι σχεδίαζε μια σκληρή πράξη βίας εναντίον του κράτους λόγω ακροδεξιάς πεποίθησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση και να την κάνουν να μοιάζει σαν να ήταν ενέργεια ισλαμιστών μαχητών ή μεταναστών!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε