Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σχεδίαζε επίθεση στη Γερμανική Βουλή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Είναι ένας 19χρονος από τη Συρία. Έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας και ζήτησε άσυλο. Όπως αποδείχθηκε όμως δεν ήταν παρά ένας ανιχνευτής του Ισλαμικού Κράτους που είχε στόχο την κατόπτευση περιοχών για επιθέσεις.

Ανάμεσα στους στόχους του 19χρονου, σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές ήταν τόσο η Αλεξάντερπλατς, όσο όμως και η πύλη του Βραδεμβούργου αλλά και το Ράιχσταγκ, το γερμανικό κοινοβούλιο.

Ο 19χρονος Σάας Αλ Μοχάμαντ δικάζεται από σήμερα και η δίκη του αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες.
Οι αρχές λένε ότι στρατολογήθηκε στα μέσα του 2013 από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, «συνέχισε τη δουλειά του» για την τζιχαντιστική οργάνωση αφού έφθασε το καλοκαίρι του 2015 στη Γερμανία, υποστηρίζει στο κατηγορητήριο η εισαγγελία. «Εντόπισε εν δυνάμει στόχους επίθεσης» και σύμωνα με το ομοσπονδιακό δικαστήριο ενημέρωσε επίσης τηλεφωνικά πρόσωπο στη Συρία για τον αριθμό των προσώπων και των οχημάτων που βρίσκονταν στα σημεία αυτά σε συγκεκριμένες ώρες.

Η εισαγγελία τον κατηγορεί επίσης ότι χρησίμευσε «ως επαφή για εν δυνάμει δράστες επιθέσεων» και ότι «δήλωσε κατ’ αρχήν διαθέσιμος για να πραγματοποιήσει επίθεση στη Γερμανία».
Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπήρξε φρουρός στο αεροδρόμιο του Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία), συμμετείχε στη κατάληψη της πόλης αυτής από τους τζιχαντιστές και ανεφοδίαζε μαχητές πραγματοποιώντας «πολυάριθμα δρομολόγια».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε