Κόσμος

Σχέδιο δολοφονίας του Ιμάμογλου από τον ISIS αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος

Στόχος του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Μάλιστα, ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι απετράπη απόπειρα δολοφονίας του.

Η είδηση πως ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει μπει στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους είναι πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Sozcu, ενώ αναφορά στην υπόθεση υπάρχει και στην Cum Hurriyet.

Στο πρωτοσέλιδό της, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, η Sozcu αναφέρει ότι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Εκρέμ Ιμάμογλου, το οποίο όμως απετράπη.

Click4more Τουρκία: Ο Ερντογάν «κυνηγά» δικαστικά τον Ιμάμογλου για αφίσες στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι σωματοφύλακες του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης έλαβαν προειδοποίηση για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας και σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία, αυξήθηκαν άμεσα οι άνδρες της ασφάλειάς του.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διαψεύδει, πάντως, την πληροφορία αναφέροντας πως δεν υπήρξε τέτοιο μήνυμα από την πλευρά τους προς τους σωματοφύλακες.

Εκείνο που δεν έχει αποκαλυφθεί επίσης είναι το γιατί το Ισλαμικό Κράτος θέλει να δολοφονήσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος μάλιστα δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το θέμα μετά τα δημοσιεύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ
Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ σε αρκετά έγγραφα για εγγυήσεις ασφαλείας και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Το Κίεβο έχει ζητήσει ισχυρές εγγυήσεις από τους συμμάχους για να αποτρέψουν μία ακόμη ρωσική εισβολή έπειτα από οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι