Κόσμος

Σχοινάς: Επίθεση στις αξίες της ΕΕ η ρωσική επιθετικότητα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς φιλοξένησε σήμερα (27.01.2023) συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη για να συζητηθεί ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά και ο αντίκτυπός του στις ζωές των πολιτών της ΕΕ.

«Κατά την ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, θυμόμαστε τα μαθήματα που μας διδάσκει η ιστορία» είπε ο αξιωματούχος της ΕΕ. «Η φετινή ημέρα μνήμης έχει ιδιαίτερη σημασία. Η επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αποτελεί επίθεση στις βασικές ευρωπαϊκές μας αξίες και θέτει υπό αμφισβήτηση το ίδιο το θεμέλιο του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. 

«Η συνάντησή μας ήταν μια ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των θρησκευτικών μας ηγετών και να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που θέτει ο πόλεμος στην Ουκρανία» κατέληξε. 

Οι οκτώ θρησκευτικοί ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, την ενεργειακή κρίση και τις κοινωνικές της συνέπειες και τον αντίκτυπο τους στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας μέσω βιντεομηνύματος, ενώ μέρος έλαβε και ο ειδικός απεσταλμένος για την προώθηση της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων εκτός ΕΕ Φρανς βαν Νταλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Politico: Οι ταραχές στη Γαλλία βάζουν φωτιά στην προεδρική κούρσα του 2027 – Η μεγάλη ευκαιρία της Λε Πεν και το αδιέξοδο του Μακρόν
Η πολιτική αναταραχή δημιουργεί ευκαιρίες και κινδύνους για τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας: Μαρίν Λε Πεν, Ζαν-Λικ Μελανσόν, Εντουάρ Φιλίπ και Ραφαέλ Γκλικσμάν
Ταραχές στη Γαλλία
Axios: Στο Όσλο ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Γουίτκοφ και Ευρωπαίους εκπροσώπους – Οι δύο άξονες των συζητήσεων
Στις συνομιλίες αναμένεται να συμμετάσχουν και ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στόρε, εκπρόσωποι των χωρών της Ε4 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία) και αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Ο Στίβ Γουίτκοφ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Αυστραλία: O κουρέας-ήρωας που βοήθησε τη βουλευτή που δέχτηκε επίθεση – «Είχε ένα μαχαίρι, το έβγαλα από την τσέπη του και το πέταξα μακριά»
Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Αυστραλίας μετά την επίθεση στη βουλευτή Χέλεν Χέινς, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω της, έξω...
O κουρέας-ήρωας που βοήθησε τη βουλευτή που δέχτηκε επίθεση