Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε ολόκληρη την Ευρώπη για την Ελλάδα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Άμστερνταμ, Βερολίνο, Παρίσι, Λωζάνη, Λισαβόνα, Βρυξέλλες, Αμβέρσα, Γένοβα, Νάπολι, είναι μερικές από τις δεκάδες πόλεις ανά την Ευρώπη όπου πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Με πλακάτ, συνθήματα και… “καρφιά” προς την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, Έλληνες και ξένοι διαδηλωτές φωνάζουν υπέρ της Ελλάδας.

Στην "καρδιά" της Βρετανίας - Φωτό ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την ώρα που γίνεται η κρίσιμη συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup στις Βρυξέλλες, άνθρωποι από όλη την Ευρώπη έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν υπέρ της χώρας μας.

Με φόντο το Big Ben - Φωτό ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με φόντο το Big Ben - Φωτό ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ενεργή συμμετοχή έχει φυσικά το twitter, στο οποίο έχουν δημοσιευτεί πολλές φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης ανά την Ευρώπη.

Λισαβόνα, Πορτογαλία - Φωτό ΑΠΕ - ΜΠΕ

Λισαβόνα, Πορτογαλία - Φωτό ΑΠΕ - ΜΠΕ


Με σύνθημα α λα... charlie hebdo - Λισαβόνα, Πορτογαλία - Φωτό ΑΠΕ - ΜΠΕ

Και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανωτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν αρκετές ανθρωπιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αμερικανικής μεγαλούπολης, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στις 1:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Οι διοργανωτές καλούν τους φίλους τους στη Νέα Υόρκη να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης

Όπως επισημαίνεται, «στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης θα απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «μετά την εκλογή της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε