Κόσμος

Συγκίνηση για το ελάφι που ζει με βέλος στο κεφάλι: Δεν το αφαιρούν για να μείνει ζωντανό (video)

Ο Κάροτ είναι ένα ελάφι που ζει με βέλος καρφωμένο στο κεφάλι. «Είναι λυπηρό να το βλέπεις», λέει η Λι – Αν Κάρβερ, φωτογράφος άγριας ζωής στην πόλη της Kenora του Καναδά, η οποία και «βάφτισε» το νεαρό ζώο.

«Φωτογραφίζω το ελάφι και άλλα ζώα εδώ και χρόνια. Ωστόσο υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στον Κάροτ. Δεν μοιάζει με κανένα ελάφι που έχω γνωρίσει», δηλώνει ο Κάρβερ. Τώρα η φωτογράφος προσπαθεί να μοιραστεί με τον κόσμο την σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κάροτ, έχοντας την ελπίδα ότι θα καταφέρει να σώσει το τραυματισμένο ελάφι, γράφει ο Guardian.

Τα τελευταία 3 χρόνια, ο Κάροτ, ο οποίος ήταν ορφανός ως ελαφάκι, επισκέπτεται την Λι – Αν Κάρβερ και τον σύζυγό της στην αυλή τους, αναφέρει ο Guardian. «Είναι πολύ ευγενικός και στοργικός», λέει η Κάρβερ, αλλά την περασμένη εβδομάδα ο σύζυγος της είδε ότι το ελάφι τραυματισμένο. Όταν εκείνη βγήκε στη χιονισμένη αυλή για να ελέγξει τι συμβαίνει, είδε ένα μαύρο βέλος με λαμπερό πράσινο φτερό σφηνωμένο στο κεφάλι του Κάροτ.

Το ελάφι «Carrot the Magic Deer»

Παρά τον σοκαριστικό τραυματισμό, ωστόσο, το ελάφι φαινόταν να μην ενοχλείται. Μάλιστα, όταν πλησίασε την Κάρβερ για να μυρίσει το χέρι της, η φωτογράφος δεν είδε αίμα ή σημάδι μόλυνσης. «Ήταν πολύ ενοχλητικό να το βλέπεις», προσθέτει η Κάρβερ τονίζοντας, ωστόσο, ότι παρ’ όλα αυτά το ελάφι συμπεριφερόταν ως συνήθως.

Τοπικοί αξιωματούχοι υποσχέθηκαν στην Κάρβερ ότι δεν θα κάνουν ευθανασία στο τραυματισμένο ελάφι, αλλά κυνηγοί και άλλοι αρμόδιοι συμβούλευσαν να μην αφαιρεθεί το βέλος. Κι αυτό επειδή το βέλος εμποδίζει την αιμορραγία.

Την Τετάρτη (16.12.2020), συνεχίζει ο Guardian, αστυνομικοί και προσωπικό από την υπηρεσία φυσικών πόρων της μικρής πόλης Kenora που βρίσκεται στη λίμνη Woods στο βορειοδυτικό Οντάριο του Καναδά, βρέθηκαν στο σπίτι της Κάρβερ ελπίζοντας να κόψουν το βέλος. Τελικά, μετά από πολλές προσπάθειες να ηρεμήσουν το ελάφι, κατάφεραν να κόψουν ένα κομμάτι από το πάνω μέρος του βέλους.

Όπως εξηγεί ο Guardian, το 2016, η Kenora πέρασε έναν νόμο που επιτρέπει στους κατοίκους να πυροβολούν ελάφια με τόξα. Η Κάρβερ έχει δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook με όνομα «Carrot the Magic Deer» και έχει λάβει μηνύματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται να μπουν στο «παιχνίδι» στο πλευρό του Ιράν που απειλεί με αντίποινα την Ευρώπη
Οι ΗΠΑ έχουν χτυπήσει μέχρι τώρα περισσότερους από 3.000 στόχους από την έναρξη των επιχειρήσεών τους στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή
Βηρυτός
Το Ισραήλ βομβάρδισε κέντρο διοίκησης της αεροπορικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα συγκεκριμένα κέντρα χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό επιθέσεων
Βομβαρδισμός Ισραήλ