Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Συγκινητικό βίντεο κοπέλας που τραγουδά με τον αδερφό της που πάσχει από Σύνδρομο Down [vid]

Συγκινητικό βίντεο κοπέλας που τραγουδά με τον αδερφό της που πάσχει από Σύνδρομο Down [vid]

Το βίντεο της Leah Kirwan και του μικρού της αδερφού που πάσχει από Σύνδρομο Down περνάει ένα απίστευτο μήνυμα για τα άτομα με Σύνδρομο Down. “Τον αδερφό μου τον αγαπώ απεριόριστα και δεν θα ήμουν αυτή που είμαι τώρα, χωρίς αυτόν!”

Ένα στα 700 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο γεννιούνται με Σύνδρομο Down. Τα άτομα με το σύνδρομο αυτό, θα πρέπει να είναι σε θέση να απολαύσουν τη ζωή και να έχουν ίσα δικαιώματα με όλους, τόσο ως παιδιά, όσο και ως ενήλικες.

Αυτό ακριβώς αποδεικνύει η περίπτωση της Leah Kirwan και του μικρού της αδερφού. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που ανέβασε η 25χρονη στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, όπου οι δυο τους τραγουδούν το “Titanium” περνώντας ένα ευχάριστο και συνάμα συγκινητικό μήνυμα σε όλον τον κόσμο για τα άτομα σε Σύνδρομο Down.

Δείτε τι έγραψε η Leah: Όταν γνωρίζω καινούργια άτομα και τους λέω ότι ο αδερφός μου έχει σύνδρομο Down μου λένε ότι λυπούνται και ότι είναι κρίμα, όμως δεν μου αρέσει καθόλου να μου το λένε αυτό! Σίγουρα κάποιες φορές είναι δύσκολο, όμως με τίποτα δεν πρέπει να μου λένε ότι είναι άσχημο! Τον αδερφό μου τον αγαπώ απεριόριστα και δεν θα ήμουν αυτή που είμαι τώρα, χωρίς αυτόν! Είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου και ο καλύτερος αδερφός!”.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το Iatropedia.gr, το σύνδρομο Down είναι μια γενετική διαταραχή που προκαλείται όταν μια ανώμαλη κυτταρική διαίρεση έχει ως αποτελέσματα την παρουσία επιπλέον γενετικού υλικού από το χρωμόσωμα 21. Αυτή η γενετική διαταραχή, η οποία ποικίλλει σε σοβαρότητα, προκαλεί δια βίου νοητική αναπηρία και αναπτυξιακές καθυστερήσεις, ενώ σε μερικούς ανθρώπους προκαλεί και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε