Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συγκλονιστικές εικόνες από τη συντριβή ελικοπτέρου στην Τουρκία – Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες [pics, vids]

Συγκλονιστικές εικόνες από τη συντριβή ελικοπτέρου στην Τουρκία – Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες [pics, vids]

Πέντε άνθρωποι νεκροί και εικόνες βγαλμένες από ταινία. Ένα ελικόπτερο συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο της Κωνσταντινούπολης, παρασύροντας στο θάνατο τους πέντε από τους επτά επιβαίνοντές του, έναν Τούρκο και τέσσερις Ρώσους.

Το ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-72, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Μετέφερε ένα στέλεχος του τουρκικού ομίλου φαρμακευτικών και οικιακών προϊόντων Eczacibasi και τέσσερις Ρώσους, ανάμεσά τους και τον διευθυντή ρωσικών επιχειρήσεων του ομίλου. Τις υπηκοότητες των θυμάτων έκανε γνωστές ο πρόεδρος της εταιρίας.

Συνολικά επτά άνθρωποι επέβαιναν στο ελικόπτερο, περιλαμβανομένων και δύο Τούρκων που ήταν μέλη του πληρώματος.Ο Μπουλέντ Ετζατσίμπασι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δεν διευκρίνισε ποιοι ήταν οι πέντε άνθρωποι που σκοτώθηκαν και ποιοι επέζησαν.

Οι εικόνες από το σημείο της συντριβής είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Παντού συντρίμμια και αποκαΐδια. Βίντεο που κατέγραψε οδηγός που έτυχε να περνάει από το σημείο και ανέβασε το Al Jazeera στο λογαριασμό του στο twitter αποτυπώνει πλήρως το μέγεθος της καταστροφής.

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως ελικόπτερο συνετρίβη σε τουρκικό αυτοκινητόδρομο αφού προσέκρουσε σε τηλεοπτικό πύργο σε μια περιοχή έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Όλα δείχνουν ότι το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος και προσέκρουσε σε τηλεοπτικό πύργο με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τον έλεγχο. Τα σκάφος κατέληξε στον αυτοκινητόδρομο Ε-5 και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε