Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συγκλονιστικές εικόνες: Φορτηγό κρέμεται στο κενό μετά από πτώση σε γέφυρα (vid)

Συγκλονιστικές εικόνες: Φορτηγό κρέμεται στο κενό μετά από πτώση σε γέφυρα (vid)

Συγκλονιστικές εικόνες από τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης ενός ζευγαριού στις ΗΠΑ που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, το οποίο κρέμεται στο κενό μετά από πτώση από γέφυρα, κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media. Οι δύο ηλικιωμένοι ήταν κρεμασμένοι με το όχημα τους σε υψόμετρο περίπου 30 μ..

Το σοκαριστικό ατύχημα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, σημειώθηκε σε γέφυρα στην περιοχή του Αϊντάχο και, όπως ήταν φυσικό, διεκόπη η κυκλοφορία και επικράτησε πανικός στο σημείο. Το ζευγάρι οδηγούσε ένα φορτηγάκι, στο οποίο πίσω του ήταν «δεμένο» ένα τροχόσπιτο. Το φορτηγό περιστράφηκε πρώτα προς τα αριστερά, πριν περάσει πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά της γέφυρας. Το τροχόσπιτο έμεινε πάνω στην αερογέφυρα, διακόπτοντας την κίνηση και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, καθώς το φορτηγό έπεσε πλαγίως.

Όταν οι διασώστες βρέθηκαν στο σημείο, η πρώτη τους κίνηση ήταν να ενισχύσουν το όχημα με ένα επιπλέον σετ αλυσίδων, που βρήκαν σε ένα ημι-φορτηγό, που βρισκόταν κοντά, μέχρι να καταφθάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες με τον ειδικό εξοπλισμό διάσωσης.

Δείτε το βίντεο:

«Βρισκόμουν στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Πραγματικά, πιστεύω ότι ήταν θέλημα Θεού το γεγονός ότι βρισκόμουν εκεί τη δεδομένη στιγμή. Το όχημα κρεμόταν από μία μονάχα μικρή αλυσίδα, όταν το κοίταξα. Γνώριζα ότι υπήρχαν μέσα άνθρωποι. Δεν ήθελα να το δω να πέφτει», δήλωσε ο Rodney Drury, οδηγός που έσπευσε να βοηθήσει στη διάσωση του ζευγαριού.

Το φαράγγι πάνω από το οποίο κρέμονταν εγκλωβισμένοι οι δύο ηλικιωμένοι είναι στενό, αλλά βαθύ, φτάνοντας όπως προαναφέραμε τα 30 περίπου μέτρα, δηλαδή το ύψος ενός 10ώροφου κτιρίου. Σε άλλα σημεία του, το φαράγγι φτάνει ακόμα και τα 76 μέτρα.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις