Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Με δάκρυα στα μάτια για το βάρβαρο έθιμο της κλειτοριδεκτομής

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Με δάκρυα στα μάτια για το βάρβαρο έθιμο της κλειτοριδεκτομής

Με τρόμο και δάκρυα στα μάτια, νεαρά κορίτσια συγκεντρώνονται από τους χωρικούς για να υποβληθούν σε τελετή κλειτοριδεκτομής στην Κένυα. ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Οι εικόνες από το βάρβαρο έθιμο, που είναι πλέον παράνομο βέβαια στη χώρα, είναι σοκαριστικές, καθώς αποτυπώνουν τον πόνο και την αγωνία των κοριτσιών.

Σε πολλές αφρικανικές φυλές οι παραδόσεις θεωρούνται πιο σημαντικές από τους νόμους, με την κλειτοριδεκτομή να αποτελεί ιεροτελεστία που σηματοδοτεί τη μετάβαση των κοριτσιών στη γυναικεία φύση ώστε να μπορούν να παντρευτούν.

Η φωτογράφος του Reuters Siegfried Modola απαθανάτισε την τελετή στην Κένυα για τέσσερις έφηβες της φυλής Pokot.

Ντυμένες με δέρμα ζώου και καλυμμένες με λευκό χρώμα, τα νεαρά κορίτσια κάθονται οκλαδόν επάνω σε μεγάλες πέτρες αφού έχουν υποβληθεί στο βάρβαρο έθιμο.

Ποσοστό μεγαλύτερου του 25% των γυναικών της Κένυας έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να θέσει τέρμα στο έθιμο.

“Είναι μια παράδοση που υπάρχει από πάντα” σχολίασε ο πατέρας ενός εκ των κοριτσιών, ενώ μια μητέρα σχολίασε πως η κλειτοριδεκτομή αποτελεί σημάδι δύναμης.

“Ο πόνος θα την κάνει δυνατή. Δείχνει έτσι στην κοινότητα ότι μπορεί να το αντέξει. Είμαι περήφανη για την κόρη μου” σχολίασε.

Τυλιγμένες με υφάσματα με φωτεινά χρώματα, τα κορίτσια πέρασαν τη νύχτα γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει, με τις ντόπιες γυναίκες να έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε