Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation: Ουγγαρία, η ντροπή της Ευρώπης

Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation: Ουγγαρία, η ντροπή της Ευρώπης

Με ένα πρωτοσέλιδο “γροθιά στο στομάχι” της Ευρώπης κυκλοφορεί η γαλλική εφημερίδα Liberation, που χαρακτηρίζει την Ουγγαρία “ντροπή της Ευρώπης” για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες που φτάνουν στο έδαφός της.

Ένα χέρι που κρατά συρματοπλέγματα είναι η εικόνα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τίτλο “Ουγγαρία, η ντροπή της Ευρώπης”. Η εφημερίδα μάλιστα διερωτάται μήπως πρέπει η Ουγγαρία να αποκλειστεί από την Ευρώπη.
Με τον τρόπο αυτό επέλεξε η Liberation να σχολιάσει τόσο την συμπεριφορά του Ούγγρου πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό αλλά και την απόφαση τους Βουδαπέστης να τοποθετήσει αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορα με τη Σλοβενία. Το ίδιο έχει κάνει και στα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία τις προηγούμενες μέρες.
Η πληροφορία για συρματοπλέγματα στα σύνορα με τη Σλοβενία δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε και διαψεύστηκε από την κυβέρνηση. Μεταδόθηκε από δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης Μ1 και του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΜΙ1. Στο τρίλεπτο ρεπορτάζ της η τηλεόραση έδειξε τρεις σειρές συρματοπλεγμάτων στα σύνορα, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ70 που διασχίζει τα σύνορα στη Λεντάβα. Στο σημείο υπήρχαν επίσης σιδερένιες, φορητές πύλες, από αυτές που χρησιμοποιούνται για να κλείνουν οι δρόμοι.

Νωρίτερα, η ουγγρική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα αποφασίσει “προσεχώς” αν θα κλείσει ερμητικά τα σύνορά της με την Κροατία, όπως το έκανε στις 15 Σεπτεμβρίου με τη Σερβία. “Η αποτελεσματική προστασία των συνόρων δεν μπορεί να διασφαλιστεί παρά μόνο με το πλήρες κλείσιμο”, υπογράμμισε ο υπουργός Γιάνος Λάζαρ, το “δεξί χέρι” του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.
Η Βουδαπέστη σκοπεύει επίσης να τοποθετήσει συρματοπλέγματα και κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρουμανία.
Όλα αυτά την ώρα που η Πολωνία σκοπεύει να στήσει καταυλισμούς κοντά στα σύνορά της με το Καλίνινγραντ, τον ρωσικό θύλακα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους Σύρους και Αφρικανούς πρόσφυγες. Σε μια θεαματική στροφή μετά από μήνες αντίστασης, η Πολωνία ψήφισε τη Τρίτη να δεχτεί το υποχρεωτικό σύστημα ποσοστώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο κατανέμει εκατοντάδες χιλιάδων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε