Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Συγκλονιστικός ο τραγουδιστής των Placebo: Υποφέρω από κατάθλιψη – Να εξαλείψουμε το στίγμα

Placebo

Ο αρχηγός και τραγουδιστής των Placebo, ο οποίος έχει δώσει μάχη με την κατάθλιψη, τόνισε ότι πρέπει να απαλείψουμε το στίγμα που περιβάλλει τη συζήτηση για την ψυχική υγεία.

Το βρετανικό συγκρότημα της alternative rock, Placebo διοργανώνει online δημοπρασία σπάνιων αναμνηστικών και μιας σειράς προσωπικών αντικειμένων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα «The Mercy Center», το οποίο προσφέρει στέγη σε μη προνομιούχα παιδιά, στη Μπανγκόκ, καθώς και στην οργάνωση CALM (Εκστρατεία κατά της ζωής με αίσθημα δυστυχίας), η οποία υλοποιεί δράσεις στη Βρετανία για την πρόληψη της ανδρικής αυτοκτονίας.

«Πρέπει να αφαιρέσουμε το στίγμα που περιβάλλει την κατάθλιψη»

«Στηρίζουμε την οργάνωση CALM, την εκστρατεία ενάντια στη ζωή με αίσθημα δυστυχίας. Η οργάνωση προσπαθεί να ενημερώσει για τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονίας νέων ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ποσοστά είναι πραγματικά πολύ υψηλά. Πρέπει να αφαιρέσουμε το στίγμα που περιβάλλει την κατάθλιψη και ένας από τους στόχους τους των ανθρώπων της οργάνωσης είναι να πείσουν περισσότερους άντρες, ώστε να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους αντί να κρατούν τα πάντα μέσα τους, να κλείνονται στον εαυτό τους – και τελικά να έχουν τραγικό τέλος» τόνισε.

Για να καταπολεμηθεί το στίγμα που περιβάλλει την κατάθλιψη, πρέπει να είμαστε περισσότερο ανοιχτοί στο να ακούμε, όπως επίσης και στο να μιλάμε.

«Η CALM, είναι μία οργάνωση πολύ κοντά στην καρδιά μου, επειδή η κατάθλιψη είναι μία κατάσταση, από την οποία υποφέρω και εγώ» δήλωσε ο Μπράιαν Μόλκο στο NME.

«Υπάρχουν διάφορες μορφές βοήθειας εκεί έξω» σημείωσε.

«Είναι μια ασθένεια όπως κάθε άλλη. Η κατάθλιψη και ο εθισμός αναγνωρίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ασθένειες. Αν κάποιος είχε σκλήρυνση κατά πλάκας ή καρκίνο, θα το ακούγατε. Υπάρχει ακόμα στίγμα που συνδέεται με την κατάθλιψη και συγκεκριμένα πολλοί άνδρες αισθάνονται ότι είναι ένα σημάδι αδυναμίας για να μιλήσουν γι ‘αυτό. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με την CALM είναι να αφαιρέσουμε αυτό το στίγμα στην κοινωνία».

Οι Placebo εξέφρασαν και νωρίτερα φέτος ανάλογα συναισθήματα, όταν απέτισαν φόρο τιμής στον φίλο τους, Τσέστερ Μπένινγκτον, τραγουδιστή των Linkin Park, ο οποίος αφαίρεσε τραγικά τη ζωή του το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις