Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκλονίζει η Sözcü: Λευκές σελίδες η “απάντηση” στον Ερντογάν

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Με τις σελίδες της λευκές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πογκρόμ του Ερντογάν κατά δημοσιογράφων και στελεχών της, κυκλοφόρησε η τουρκική εφημερίδα Sözcü. Οι φωτογραφίες με τις λευκές σελίδες της κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των social media.

Η έκδοση της 19ης Μαΐου ονομάστηκε “ειδική έκδοση για την Ελευθερία του Τύπου”. Ήταν η απάντηση στη σύλληψη της διευθύντριας της ηλεκτρονικής της έκδοσης, Mediha Olgun και του ρεπόρτερ Gökmen Ulu.

—–> Ασταμάτητος! Ο Ερντογάν ζητεί την σύλληψη δημοσιογράφων και στελεχών της εφημερίδας Sözcü

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν επίσης για τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Burak Akbay και τον οικονομικό διευθυντή Yonca Kaleli. Όλοι τους κατηγορούνται από τον Ερντογάν για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Φωτογραφία EPA

Φωτογραφία EPA

Οι λευκές σελίδες της Sözcü είχαν πάνω τα ονόματα των δημοσιογράφων και τις φωτογραφίες τους. Αλλά τίποτα άλλο.

Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι «διέπραξαν εγκλήματα στο όνομα μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», μια αναφορά στο κίνημα του Γκιουλέν, σύμφωνα με το CNN Turk.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων υπόπτων περιλαμβάνουν σχεδιασμό «της δολοφονίας του Προέδρου» και «ένοπλης εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε