Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Συγχαρητήρια Πούτιν στον Μαδούρο για την επανεκλογή του!

Μαδούρο

Βίοι αντίθετοι μέσω… Βενεζουέλας! Την ώρα που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν “φάρσα” την επανεκλογή Μαδούρο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν του δίνει συγχαρητήρια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον Νικολάς Μαδούρο για την επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλα και του ευχήθηκε “επιτυχία” απέναντι στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Υγεία κι επιτυχία ο Πούτιν, φάρσα οι ΗΠΑ για Μαδούρο!

Ταυτόχρονα όμως ζήτησε να υπάρξει “εθνικός διάλογος” καθώς η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη νομιμότητα αυτών των εκλογών.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο Ρώσος πρόεδρος εύχεται “καλή υγεία και επιτυχία” στον Μαδούρο, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο. Ζήτησε επίσης “την έναρξη εθνικού διαλόγου προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας στο σύνολό του”.

Ο Πούτιν δηλώνει εξάλλου “πεπεισμένος ότι οι ενέργειες του Νικολάς Μαδούρο θα είναι τέτοιες ώστε να συνεχιστεί η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής διαμήνυσαν νωρίτερα ότι δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βενεζουέλα.

“Δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο όταν η νομιμότητα μιας εκλογικής διαδικασίας δεν εξαρτάται μόνο από τη στάση των διεθνών παρατηρητών αλλά και από τις απόψεις που διατυπώνουν εκ των προτέρων ορισμένες χώρες” ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις