Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Συμπεριφέρεστε σκ@τά στη Γιόκο”! Οργισμένο γράμμα Λένον στον Μακάρτνεϊ

“Συμπεριφέρεστε σκ@τά στη Γιόκο”! Οργισμένο γράμμα Λένον στον Μακάρτνεϊ

Με τιμή εκκίνησης 20.000 δολαρίων έχει τεθεί προς πώληση από οίκο δημοπρασιών οργισμένη επιστολή του Τζον Λένον στον Πωλ Μακάρτνεϊ και τη γυναίκα του Λίντα για τον τρόπο που συμπεριφέρονταν στη γυναίκα του Γιόκο Όνο.

Το χειρόγραφο γράμμα του Τζον Λένον φανερώνει την πικρία και τις κακές σχέσεις που είχε με τον Πωλ Μακάρτνεϊ μετά τη διάλυση των θρυλικών Beatles. Το γράμμα, που χρονολογείται πίσω στο 1971, ήταν απάντηση στην κριτική που είχε λάβει από τη Λίντα, που είχε παντρευτεί δύο χρόνια νωρίτερα τον Πωλ Μακάρτνεϊ.

Η επιστολή που του είχε στείλει αρχικά πίστευε ότι ήταν από κάποια μεσήλικη οργισμένη θαυμάστρια των Beatles. “Σκεφτόμουν ποιος είναι. Queenie; Η μητέρα του Stuart; Η γυναίκα του Clive Epstein; Ο Alan Williams; Τι στο καλό! Η Λίντα. Ελπίζω να συνειδητοποιείτε πόσα σκ@τα εσείς και οι υπόλοιποι “ευγενικοί και ανιδιοτελείς” φίλοι έχετε ρίξει στη Γιόκο και σε μένα από τότε που είμαστε μαζί. Σας συγχωρήσαμε οπότε είναι το τελευταίο που μπορείτε να κάνετε για εμάς. Λίντα αν δεν σε νοιάζει τι λέω σκάσε! Άσε τον Πωλ να γράψει”.

Ο Τζον Λένον κατηγόρησε επίσης τον Πωλ Μακάρτνεϊ πως καυχιόταν πολύ για τη θρυλική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί γύρω από την μπάντα τους. “Πραγματικά πιστεύεις ότι το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής τέχνης έγινε λόγω των Beatles; Δεν πιστεύεω ότι είσαι τόσο τρελός. Πωλ το πιστεύεις; Όταν σταματήσεις να το πιστεύεις ίσως ξυπνήσεις! Δεν λέγαμε πάντα ότι ήμασταν μέρος αυτού του κινήματος; Φυσικά αλλάξαμε τον κόσμο αλλά προσπάθησε να ακολουθήσεις. Βγες από τον χρυσό δίσκο σου και πέταξε!

Ξέρω ότι οι Beatles είναι ωραίοι άνθρωποι, είμαι ένας από αυτούς, αλλά είναι και μαλ@κες όσο όλοι οι υπόλοιποι. Οπότε κατέβα από το καλάμι σου. Παρεμπιπτόντως είχαμε πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα στις νέες μας δραστηριότητες σε ένα χρόνο από ό,τι κάναμε την εποχή των Beatles”.

Το οργισμένο γράμμα του ήταν απάντηση σε γράμμα της Λίντα Μακάρτνεϊ που τον κατηγορούσε ότι δεν βγήκε να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τους Beatles το 1970, με τον Τζον Λένον να υποστηρίζει ότι ο Πωλ τον είχε πείσει να μην απευθυνθεί στον Τύπο. “Σε ό,τι αφορά το ότι δεν είπα τίποτα που αποχώρησα, ο Πωλ και ο μάνατζερ των Beatles Alan Klein είχαν περάσει μια μέρα να με πείσουν να μην πω τίποτα γιατί θα κάνει κακό στους Beatles”.

Ενώ ο Λένον ευχήθηκε αγάπη στο ζευγάρι στο τέλος της επιστολής του, εξέφρασε την ενόχλησή του που το προηγούμενο γράμμα απευθυνόταν μόνο σε εκείνον και αγνοούσε τη Γιόκο Όνο. “P.S. το γράμμα απευθύνεται μόνο σε εμένα, ΑΚΟΜΑ!!!”. Ο Λένον πιστεύεται ότι το έγραψε λίγο πριν μετακομίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τη Γιόκο Όνο και εγκατασταθούν στο Μανχάταν.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε