Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σύμβουλος του Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με “αντίποινα” για τους 8 αξιωματικούς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μπορεί ο Ερντογάν να ψιλομαζεύτηκε μετά από την συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, πριν ο σύμβουλος του είχε φροντίσει να απειλήσει τόσο την Γερμανία όσο και την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό. Μήλον της έριδος; Οι στρατιωτικοί που ζητούν άσυλο και σύμφωνα με τον Ερντογάν συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ilnur Cevik, προειδοποίησε ότι: “Εάν η Ελλάδα και η Γερμανία συνεχίσουν την αρνητική τους στάση απέναντι στην Τουρκία, τότε η Τουρκία δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να χαλαρώσει τις προσπάθειες συγκράτησης των προσφύγων”. Όπως σημείωσε, “η Τουρκία δεν έχει τίποτα να χάσει, αφού η Τουρκία δεν έχει κερδίσει τίποτα από τη συμφωνία”. 

Ο σύμβουλος του Ερντογάν αναφερόταν στην απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των “8” στην Τουρκία και στους περίπου 40 στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στη Γερμανία. 

“Η Μέρκελ έρχεται να εξηγήσει τα ανεξήγητα”, ανέφερε ο Cevik πριν από τη συνάντηση του Ερντογάν και της Μέρκελ. “Βλέπουμε ότι η Γερμανία συνεχίζει να προφυλάσσει αυτούς που οργάνωσαν το πραξικόπημα στην Τουρκία”, συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά στη συνάντηση των δύο ηγετών, ο πρόεδρος της Τουρκίας και η καγκελάριος της Γερμανίας συζήτησαν κυρίως για τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αιγαίο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Πηγή: bloomberg

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε