Δευτέρα, 27 Μαΐ
25oC Αθήνα

Συναγερμός για τα ρωσικά χτυπήματα: Εγκαταλείψτε την Ουκρανία, λέει στους Αμερικανούς η πρεσβεία – ΓΓ ΟΗΕ: Απαράδεκτη κλιμάκωση

Συναγερμός για τα ρωσικά χτυπήματα: Εγκαταλείψτε την Ουκρανία, λέει στους Αμερικανούς η πρεσβεία – ΓΓ ΟΗΕ: Απαράδεκτη κλιμάκωση

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο μετά τις σημερινές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας, «όταν αυτό καταστεί ασφαλές».

«Τα συνεχιζόμενα πλήγματα της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν άμεση απειλή για τον πληθυσμό και τις πολιτικές υποδομές» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας έχει ως εξής:

«Η Ρωσία έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά πολιτικών υποδομών της Ουκρανίας, καθώς και κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων στο Κίεβο και αλλού. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν άμεση απειλή για τους πολίτες και τις πολιτικές υποδομές. Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ να αναζητήσουν επί τόπου καταφύγιο και να αναχωρήσουν από την Ουκρανία τώρα χρησιμοποιώντας ιδιωτικές διαθέσιμες επιλογές χερσαίων μέσων μεταφοράς όταν είναι ασφαλές να το πράξουν».

ΓΓ ΟΗΕ για ρωσικές επιθέσεις: Απαράδεκτη κλιμάκωση – Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα

Εντωμεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είναι «βαθιά συγκλονισμένος» από τις πιο εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα.

«Αυτό συνιστά άλλη μια απαράδεκτη κλιμάκωση του πολέμου και, όπως πάντα, οι άμαχοι πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντούτζαριτς σε ανακοίνωσή του.

 

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / DW (ρωσική υπηρεσία) / Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις