Κόσμος

Συναγερμός για την ομίχλη στην Κίνα – Δεν βλέπουν στα 200 μέτρα

Πυκνή ομίχλη καλύπτει μεγάλο μέρος της Κίνας με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν κίτρινη προειδοποίηση. Σε ορισμένες περιοχές γύρω από μεγάλες επαρχίες της χώρας όπως η Χενάν, η Σιτσουάν και η Σαντόνγκ, η ορατότητα είναι μικρότερη από 200 μέτρα, ενώ σε κάποιες άλλες είναι μικρότερη ακόμα και από 50 μέτρα. Συναγερμός έχει σημάνει στους αυτοκινητόδρομους και στα αεροδρόμια.

Η Κίνα διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων επιπέδων για την κακοκαιρία, τα οποία ξεχωρίζουν ανάλογα με το χρώμα τους: το κόκκινο σημαίνει συναγερμό για μέγιστης σοβαρότητας καιρικό φαινόμενο, ενώ το επίπεδο σοβαρότητας υποβαθμίζεται όταν η προειδοποίηση είναι πορτοκαλή, κίτρινη και τέλος μπλε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ