Κόσμος

Συναγερμός για την ομίχλη στην Κίνα – Δεν βλέπουν στα 200 μέτρα

Πυκνή ομίχλη καλύπτει μεγάλο μέρος της Κίνας με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν κίτρινη προειδοποίηση. Σε ορισμένες περιοχές γύρω από μεγάλες επαρχίες της χώρας όπως η Χενάν, η Σιτσουάν και η Σαντόνγκ, η ορατότητα είναι μικρότερη από 200 μέτρα, ενώ σε κάποιες άλλες είναι μικρότερη ακόμα και από 50 μέτρα. Συναγερμός έχει σημάνει στους αυτοκινητόδρομους και στα αεροδρόμια.

Η Κίνα διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων επιπέδων για την κακοκαιρία, τα οποία ξεχωρίζουν ανάλογα με το χρώμα τους: το κόκκινο σημαίνει συναγερμό για μέγιστης σοβαρότητας καιρικό φαινόμενο, ενώ το επίπεδο σοβαρότητας υποβαθμίζεται όταν η προειδοποίηση είναι πορτοκαλή, κίτρινη και τέλος μπλε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 186
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες