Κόσμος

Συναγερμός για τους πυραύλους του Κιμ – Ασκήσεις ΗΠΑ – Ιαπωνίας – Ν. Κορέας

Τα καλύτερα σκάφη με δυνατότητες εντοπισμού και κατάρριψης πυραύλων έστειλε στην πρτιοχή ο Τραμπ, ενώ στις ασκήσεις παίρνουν μέρος δυνάμεις της Ιαπωνίας αλλά και της Νότιας Κορέας. Η πυραυλική απειλή από τον Κιμ είναι πλέον δεδομένη και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ενταθεί.

Νότια Κορέα, ΗΠΑ και Ιαπωνία διεξάγουν από σήμερα διήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της τροχιάς πυραύλων. Το καθεστώς Κιμ στη Βόρεια Κορέα μετά τις απανωτές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις φαίνεται ότι βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο.

Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, διευκρίνισε ο νοτιοκορεάτικος στρατός.

Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον είχαν συμφωνήσει πέρυσι να διεξάγουν τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια, κάθε λίγους μήνες.

Μια ματιά στα σκάφη που κατέβασαν ΗΠΑ και Ιαπωνία στην περιοχή, όπως το κλάσης Arleigh Burke USS Stethem των Αμερικανών ή το το ιαπωνικό κλάσης Kongō- JDS Kirishima, δείχνει ότι στόχος της άσκησης είναι η δημιουργεία μιας ομπρέλας προστασίας από βαλλιστικούς πυραύλους στην ευρύτερη περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νότια Κορέα: Συμβολική επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια
Ο Πιτ Χέγκσεθ βρέθηκε στη Νότια Κορέα για να συζητήσει με στρατηγικούς εταίρους θέματα ασφαλείας στην περιοχή μετά την περιοδεία του Τραμπ στην Ασία την
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Αν Γκιου - Μπακ