Κόσμος

Συναγερμός για τους τζιχαντιστές! Προελαύνουν στο Κομπάνι και κανείς δεν τους σταματά

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προέλασαν σήμερα στην κουρδική πόλη Κομπάνι, παρά την αντίσταση των κουρδικών δυνάμεων, και έλαβαν ενισχύσεις, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, αργά το απόγευμα μειώθηκε η ένταση των οδομαχιών στην κουρδική αυτή πόλη που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

«Οι τζιχαντιστές προέλασαν από τα ανατολικά προς το κέντρο της πόλης», πρόσθεσε ο Άμπντελ Ράχμαν. Οι μαχητές του ΙΚ εξαπέλυσαν το πρωί μια επιχείρηση για να ανακαταλάβουν τις περιοχές στο ανατολικό τμήμα του Κομπάνι, τον έλεγχο των οποίων έχασαν σήμερα, αφού τις είχαν καταλάβει χθες Τρίτη.

Παράλληλα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου πρόσθεσε ότι ενισχύσεις σε άνδρες και τεθωρακισμένα Χάμβι έφτασαν στους τζιχαντιστές που βρίσκονται στα πρόθυρα του Κομπάνι από τη Ράκα, στη βόρεια Συρία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Η προέλαση των τζιχαντιστών και η έλευση ενισχύσεων έγιναν παρά τα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. «Ο συνασπισμός ενέτεινε τις επιδρομές μέσα και γύρω από το Κομπάνι» σήμερα, είπε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά