Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Συναγερμός στη Γερμανία! Τίγρεις, λιοντάρια και τζάγκουαρ το έσκασαν από ζωολογικό κήπο!

Συναγερμός στη Γερμανία! Τίγρεις, λιοντάρια και τζάγκουαρ το έσκασαν από ζωολογικό κήπο!
Φωτογραφία Αρχείου

Άγρια ζώα στους δρόμους της πόλης Λούνεμπαχ της Γερμανίας. Δυο τίγρεις, δυο λιοντάρια, μια αρκούδα κι ένα τζάγκουαρ κατάφεραν να δραπετεύουν από τον ζωολογικό κήπο της πόλης και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Δυο τίγρεις, δυο λιοντάρια, τζάγκουαρ και μια αρκούδα κατάφεραν να βγουν από τα κλουβιά τους, στον ζωολογικό κήπο Άιφελ της πόλης Λούνεμπαχ στη Γερμανία, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές! Αμέσως, υπήρξε κινητοποίηση για τον εντοπισμό των άγριων ζώων.

Η αρκούδα που ήταν ανάμεσα στα ζώα που βγήκαν από τα κλουβιά τους, εντοπίστηκε και θανατώθηκε ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, οι κάτοικοι της πόλης καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν, υπό τον κίνδυνο να έρθουν αντιμέτωποι με τα άγρια ζώα. Πιστεύεται πως τα άλλα άγρια ζώα που δραπέτευσαν παραμένουν στον ευρύτερο χώρο το ζωολογικού κήπου, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Χάρτης από το BBC

Πως έγινε η μεγάλη… απόδραση στη Γερμανία

Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πιθανότατα τα ζώα κατάφεραν να δραπετεύσουν εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή την Πέμπτη. Τα κλουβιά τους πλημμύρισαν και έτσι, πιθανολογείται, πως κατάφεραν να ελευθερωθούν.

Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και αν παρατηρήσουν οποιαδήποτε κίνηση, να ειδοποιήσουν.

Στον ζωολογικό κήπο Άιφελ φιλοξενούνται σχεδόν 400 ζώα από 60 είδη. Ανάμεσά τους τίγρεις της Σιβηρίας και λιοντάρια. Άνοιξε για πρώτη φορά το 1965 ως καταφύγιο σκυλιών, αγριόχοιρων και γαϊδουριών. Κάθε χρόνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ο ζωολογικός κήπος έχει 70.000 επισκέπτετες.

Με πληροφορίες από thelocal.de, BBC και Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις