Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Συναγερμός στη Γερμανία – Βρήκαν εκρηκτικά, εκκένωσαν ολόκληρη περιοχη [pics, vid]

Συναγερμός στη Γερμανία – Βρήκαν εκρηκτικά, εκκένωσαν ολόκληρη περιοχη [pics, vid]

Μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή εκκενώθηκε στο κρατίδιο της Σαξονίας στη Γερμανία καθώς η αστυνομία βρήκε εκρηκτικά και θεωρεί πως κατάφερε να σταματήσει πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Πάνοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην πόλη Chemnitz, την τρίτη μεγαλύτερη της Σαξονίας.

«Έχουμε μια στατική απειλή στην περιοχή Fritz Heckert και αναπτύξαμε μεγάλη αστυνομική δύναμη» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δεν διευκρίνισε τι είδους απειλή υπάρχει αλλά ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή και να μην ανεβάζουν φωτογραφίες και video στα social media.

Κάποιοι βέβαια, δεν τον… υπάκουσαν και ανέβασαν φωτογραφίες από την περιοχή Chemnitz, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σαξονίας, όπου φαίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να αναπτύσσονται στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο όπου επρόκειτο να γίνει η βομβιστική επίθεση έχει βρεθεί αλλά ο δράστης παραμένει άφαντος. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι τουλάχιστον ένα κτίριο έχει εκκενωθεί.

Η Bild επικαλούμενη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρει ότι έχουν βρεθεί στην περιοχή εκκρηκτικά, ενώ το Tag24 αναφέρει πως τρομοκράτης που φορά ζώνη με εκρηκτικά και έχει κρυφτεί σε ένα κτίριο κατοικιών αλλά έχει δεχτεί πυροβολισμό από την αστυνομία.

Μέσω του λογαριασμού της στο twitter, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στο Chemnitz, η οποία προκλήθηκε από υποψίες ότι σχεδιαζόταν έκρηξη στην περιοχή. Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχει καμία σύλληψη.

Πηγή: rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε