Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Συναγερμός στην Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς! Τρεις τραυματίες

Συναγερμός στην Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς! Τρεις τραυματίες

Συναγερμός σήμανε στις γαλλικές Αρχές. Ένας άνδρας έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε φοιτητές στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν. Πρόκειται για Κινέζους σπουδαστές. Μια 23χρονη είναι σοβαρότερα τραυματισμένη, ένας νεαρός άνδρας και άλλη μια κοπέλα, ηλικίας 22 και 23 ετών, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Το όχημα παρέσυρε τους πεζούς την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο. Κατόπιν, μεταδίδει το Europe 1, στάθμευσε το όχημά του και περίμενε τις δυνάμεις ασφαλείας καπνίζοντας μάλιστα ένα τσιγάρο Ο άνδρας συνελήφθη επί τόπου.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1 το περιστατικό συνέβη στην έξοδο του λυκείου-κολεγίου Σεντ Εξιπερί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο οδηγός ήταν ηλικίας 28 ετών. Ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές όχι όμως για τρομοκρατικές υποθέσεις.

«Προς το παρόν το περιστατικό δεν ερευνάται ως τρομοκρατικό αν και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί» επισήμανε ο εισαγγελέας της Τουλούζ σε μια ανακοίνωση.

“Έλαβα εντολές για την επίθεση”

Βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας, όπως μεταδίδει το Europe1, υποστήριξε ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή. Εκφράζονται φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο δράστης φαίνεται πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις