Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συναγερμός στην Γαλλία! Πυροβολισμοί και τραυματίες σε τζαμί!

Γαλλία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά στην Γαλλία, όταν άνδρας άνοιξε πυρ μπροστά από το τέμενος της Μπαγιόν, αφού είχε πριν προσπαθήσει να βάλει φωτιά στην είσοδο!

Συναγερμός ήχησε στις αστυνομικές Αρχές στην Γαλλία, όταν σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ακούστηκαν πυροβολισμοί σε τζαμί στη Μπεϊόν στην οδό Joseph Latxague.

Σύμφωνα με ΜΜΕ από την Γαλλία, ένα όχημα φέρεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ η αστυνομία της περιοχής ανέφερε μέσω Twitter ότι ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις αναφορές από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς μπροστά στο τζαμί στη νότια Γαλλία σημειώθηκαν δύο τραυματισμοί.

Μάλιστα, το Russia Today αναφέρει πως ο συλληφθείς είναι 80 (!) ετών και φέρεται να είναι βετεράνος στρατιωτικός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος από τη ρίψη ενός μπιτονιού βενζίνης στο οποίο είχε βάλει φωτιά. Οι αρχές διευκρινίζουν ότι ενημερώθηκαν για το περιστατικό γύρω στις 15.10 τοπική ώρα.

Λίγο αργότερα, συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης, σε απόσταση από το τέμενος. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο και ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Οι δύο τραυματίες, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ηλικίας 74 και 78 ετών. Έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπαγιόν.

Υποψήφιος… με την Λεπέν ο υπερήλικας πιστολέρο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης είναι ηλικίας 84 ετών και έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά. Ονομάζεται Κλοντ Σ.

Στην οικία του, κοντά στη Μπαγιόν, έχει σπεύδει ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, με γνώση της υπόθεσης, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ο ένοπλος ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνική Συσπείρωση το 2015.

Η δικαστική αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες.

Γαλλία – Δείτε την ενημέρωση των Αρχών μέσω Twitter

Με πληροφορίες από: rt.com.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις