Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συναγερμός στην Κεντρική Αμερική: Μετά την καταιγίδα Ήτα «επελαύνει» ο κυκλώνας Γιώτα (pics)

Συναγερμός στην Κεντρική Αμερική: Μετά την καταιγίδα Ήτα «επελαύνει» ο κυκλώνας Γιώτα (pics)
Φωτογραφία Reuters

Στην «επικίνδυνη» κατηγορία 4 της κλίμακας Σάφιρ- Σίμσον ενισχύθηκε ο κυκλώνας Γιώτα, ο οποίος κατευθύνεται προς την Κεντρική Αμερική όπου χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εστίες τους στις χώρες που είχαν ήδη πληγεί από την τροπική καταιγίδα Ήτα. Ο Γιώτα αναμένεται να πλήξει το βράδυ της Δευτέρας (16/11) τη βορειοανατολική Νικαράγουα και την ανατολική Ονδούρα.

Ο κυκλώνας Γιώτα, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), αναμένεται να συνοδεύεται «ενδεχομένως από καταστροφικούς ανέμους, απειλητικές για τη ζωή καταιγίδες και ακραίες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Αμερική».

 

Ο κυκλώνας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βρίσκεται ανατολικά-βορειοανατολικά του Ίσλα ντε Προβιδένσια της Κολομβίας, συνοδευόμενος με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 225 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ θα βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική ως την Παρασκευή.

Ο Γιώτα αναμένεται να ακολουθήσει τη διαδρομή της τροπικής καταιγίδας Ήτα, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων, αλλά και πλημμύρες και κατολισθήσεις που επηρέασαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε φωτογραφίες από το πέρασμα του κυκλώνα:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις