Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Συναγερμός στην Ολλανδία: Άνδρας με εκρηκτικά κρατά ομήρους σε καφετέρια – Εκκενώθηκαν 150 σπίτια

Συναγερμός στην Ολλανδία: Άνδρας με εκρηκτικά κρατά ομήρους σε καφετέρια – Εκκενώθηκαν 150 σπίτια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ολλανδία για περιστατικό ομηρίας σε καφετέρια. 

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης για την ομηρία, περίπου στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου (30.03.24) άνδρας κρατώντας εκρηκτικά, μπήκε σε καφετέρια της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης κρατά έως 5 ομήρους σε καφετέρια στην πόλη Έντε της ανατολικής Ολλανδίας και η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση 150 κατοικιών στην περιοχή. 

Άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο σημείο έχει σπεύσει διαπραγματευτής, ώστε να εκτονωθεί η επείγουσα κατάσταση. 

Το κέντρο της πόλης Έντε, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχει αποκλειστεί και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που ρομπότ κινείται προς την καφετέρια. 

Η αστυνομία δεν θεωρεί πιθανό το τρομοκρατικό κίνητρο. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η εφημερίδα de Telegraaf ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι νωρίς σήμερα το πρωί άνθρωποι συνελήφθησαν όμηροι στο μπαρ Petticoat από έναν άνδρα που φέρει όπλα και εκρηκτικά.

Ο αριθμός των ομήρων δεν έχει γίνει επισήμως γνωστός. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερα με πέντε άτομα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις