Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Συναγερμός στο Μεξικό: Ασθενής με κορονοϊό και γρίπη H1N1

Συναγερμός στο Μεξικό: Ασθενής με κορονοϊό και γρίπη H1N1
Φωτογραφία Αρχείου

Η πρώτη περίπτωση ασθενούς που νοσεί ταυτόχρονα από COVID-19 – τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός – και γρίπη Α(H1N1) καταγράφηκε στο Μεξικό. Πρόκειται για μία 54χρονη γυναίκα η οποία πάσχει από αυτοάνοσα νοσήματα και έχει στο ιστορικό της καρκίνο και παχυσαρκία.

Η 54χρονη πάσχει επίσης από χρόνια πνευμονοπάθεια, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή (11/10) ο Χοσέ Λουίς Αλομία, διευθυντής του τμήματος Επιδημιολογίας στο υπουργείο Υγείας. Η ασθενής που νοσεί ταυτόχρονα από κορονοϊό και γρίπη H1N1 παρουσίασε συμπτώματα στα τέλη του Σεπτεμβρίου τα οποία οδήγησαν στην εισαγωγή της σε νοσοκομείο.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή της 54χρονης ασθενούς σταθερή.

Click4more: Κορονοϊός: Συναγερμός για την άφιξη της εποχικής γρίπης που… μπερδεύει – “Περιμένουμε το τρίτο κύμα”

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 139 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 3.175 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεξικό είναι η χώρα η οποία καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, με 83.781 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 817.503 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, η μεξικανική κυβέρνηση έχει επισημάνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι μάλλον πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα από αυτόν των καταγεγραμμένων, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις