Κόσμος

Συναγερμός στο Μεξικό για την “Λίδια” – Τρεις νεκροί

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκαν πλημμύρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Λίδια γύρω από το τουριστικό θέρετρο Λος Κάμπος του Μεξικού χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ανέμους 97 χιλιομέτρων την ώρα, η καταιγίδα προβλέπεται ότι θα μετακινηθεί προς βορρά και θα περάσει από ένα μεγάλο τμήμα της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια πριν κινηθεί προς τα δυτικά, τον Ειρηνικό, αύριο Κυριακή.

Πλάνα που μετέδωσαν μεξικανοί τηλεοπτικοί σταθμοί εικονίζουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε πλημμυρισμένους δρόμους, κτίρια και υποδομές στην παραλία που έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, τα θύματα ήταν ένα παιδί και δύο ενήλικοι που προσπάθησαν να περάσουν έναν φουσκωμένο ποταμό.

Η τροπική καταιγίδα προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης, ζημιές σε σπίτια και δρόμους, ενώ ανάγκασε περίπου 2.800 κατοίκους της περιοχής να καταφύγουν σε προσωρινά καταλύματα που διέθεσαν οι αρχές.

Αν και το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει τις επόμενες δύο ημέρες, αναμένονται βροχοπτώσεις 15-30 εκατοστών στην Μπάχα Καλιφόρνια και σε τμήματα των Πολιτειών Σιναλόα και Σονόρα. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι αυτές οι βροχές μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις και να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν