Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Συναγερμός στο Μπρίντιζι! Έδιωξαν τους μισούς κατοίκους λόγω βόμβας του ’41!

Συναγερμός στο Μπρίντιζι! Έδιωξαν τους μισούς κατοίκους λόγω βόμβας του ’41!

Ούτε 1.000, ούτε 2.000 αλλά περίπου 54.000 άνθρωποι, δηλαδή περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό της πόλης, απομακρύνθηκαν σήμερα (15.12.2019) από το Μπρίντιζι προκειμένου να εξουδετερωθεί βρετανική βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Η επιχείρηση στο Μπρίντιζι είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα του είδους αυτού που έχει διεξαχθεί στην Ιταλία μετά το τέλος του πολέμου, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η βόμβα που εντοπίστηκε χρονολογείται πιθανότατα από το 1941.

Η βόμβα, μήκους ενός μέτρου και βάρους άνω των 200 κιλών, ανακαλύφθηκε στις 2 Νοεμβρίου στη διάρκεια εργασιών διαμόρφωσης σε μια κινηματογραφική αίθουσα και υπέστη βλάβη από ένα μηχάνημα του εργοταξίου, καθιστώντας ακόμη περισσότερο λεπτή την επιχείρηση για την εξουδετέρωσή της, γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα άνω του 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα, ενώ σε ακτίνα 500 μέτρων διακόπηκε η παροχή φυσικού αερίου. Στη διάρκεια των εργασιών των πυροτεχνουργών θα διακοπούν επίσης η εναέρια κυκλοφορία καθώς και η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων στην περιοχή.

Περισσότερα από 1.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 250 εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην επιχείρηση αυτή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, η εκκένωση άνω του μισού πληθυσμού της πόλης των περίπου 87.000 κατοίκων άρχισε χθες, Σάββατο, με τη μεταφορά των 217 κρατουμένων της τοπικής φυλακής σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις