Κόσμος

Συνάντηση εξορκιστών στο Βατικανό – Πάπας Φραγκίσκος: Ο διάβολος υπάρχει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνάντηση εξορκιστών θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στο Βατικανό, από τις 16 μέχρι τις 21 Μαΐου.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, την οργάνωση έχει αναλάβει το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Έδρας Regina Apostolorum και πρόκειται για τη 16η έκτη κατά σειρά συνάντηση με θέμα τους εξορκισμούς.

Oι διοργανωτές εξηγούν ότι πρόκειται για «σεμινάρια μοναδικά στον κόσμο, με πολύπλευρη και διεπιστημονική αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφερομενοι ακριβώς στους ιερείς που έχουν ειδικευθεί σε εξορκισμούς και στις προσευχές για την πάταξη του Σατανά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στα σεμινάρια της Ρώμης θα πάρουν μέρος εξορκιστές διαφόρων χριστιανικών δογμάτων, ένας μουσουλμάνος ειδικός «δαιμονολογίας», ανθρωπολόγοι, ενώ θα παρουσιαστεί και μια επιστημονική έρευνα με θέμα, πάντα, τους εξορκισμούς, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Στο μεταξύ, 13 εξορκιστές του ιταλικού νησιού της Σαρδηνίας συναντήθηκαν ήδη τις προηγούμενες ημέρες για να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν το πόσο άλλαξε ο ρόλος τους και να αναφερθούν στις νέες τους προκλήσεις.

«Ο διάβολος υπάρχει»

Ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος, άλλωστε, αναφέρθηκε και πρόσφατα στον Εωσφόρο και στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται:

«Ο διάβολος υπάρχει, ασφαλώς και υπάρχει. Δεν πρέπει να δοξάζουμε τον εαυτό μας, διότι ακριβώς σε αυτή την διάσταση την οποία ζούμε σαν να είναι αποκλειστική, παρεισδύει ο διάβολος. Δεν πρέπει να δοξάζουμε δηλαδή με έμμεσο τρόπο τον ίδιο τον δαίμονα», είπε ο ποντίφικας στους πιστούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα